Életmód

Bevonhatják az engedélyét a szemetelő horgásznak a Tisza-tavon

Pixabay
Pixabay
A szemetelés minden formáját szeretnék felszámolni a sokak által kedvelt horgászvizen.

Bekeményített a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. A társaság komoly szigorításokat vezetett be idei horgászrendjében, közölték weboldalukon.

Szemetelni és szemetes horgászhelyen horgászni tilos. A szemetes helyen horgászó személytől a horgászjegy bevonásra kerülhet. A horgász köteles a horgászhelyet tisztán hátrahagyni. Ennek érdekében a keletkezett hulladékot köteles elszállítani, vagy a Sporthorgász Kft. által forgalmazott sárga színű zsákban a gátkorona élén elhelyezni, amit a kft. onnan elszállít

– áll az új szabályzatban.

A halőrök szigorúan ellenőrzik a szabály betartását és amennyiben kihágást tapasztalnak, jogukban áll majd a vétkes horgász horgászjegyét bevonni.

A horgásztársadalom azon tagjai, akik a szabályokkal ellentétesen szemetet hagynak a Tisza-tó partján, több szempontból is kárt okoznak: szennyezik a környezetet, veszélyeztetik a Tisza-tó élővilágát, rontják a térség megítélését az oda látogatók szemében.

Minden tisztességes horgász érdeke, hogy a szabálysértő szemetelés megszűnjön a Tisza-tavon, az elkövetők hozzáállása megváltozzon, ellenkező esetben pedig a megfelelő retorzióban részesüljenek

– fogalmaznak.

A szemetelésre vonatkozó szabálynak nem a büntetés a célja és nem is az, hogy a tisztességes horgászokkal szedessék össze az illegálisan otthagyott szemetet. A szigorítással a szemetelés minden formáját szeretnék felszámolni a sokak által kedvelt Tisza-tavon.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik