Életmód

Utcára vonultak, mert dolgozni szeretnének az ajkai vendéglátósok

Györkös József
Györkös József

A megélhetésükért, a vendégeikért, a vállalkozásukért vonult utcára a vendéglátósok egy csoportja Ajkán. A demonstráció nem valaki, vagy valami ellen szólt, hanem arról, hogy dolgozni szeretnének, írta az Ajkai Szó.

Kapcsolódó
Megújul az Alföld egyik gyöngyszeme
Az önkormányzat azért vásárolta meg néhány évvel ezelőtt a Bugaci Csárdát, hogy megmentse az enyészettől. 

A január 25-i figyelemfelhívó megmozduláson a résztvevők – bár, vendéglő, kávézó tulajdonosok, törzsvendégek és a kérésükkel egyetértő támogató polgárok –  a belvárosi Esti bár előtt gyülekeztek, majd együtt vonultak az Agórára.

A demonstráción elhangzott:

örülnek annak, hogy a fodrászok, a kozmetikusok dolgozhatnak és a boltok nyitva vannak, de nem értik, hogy a vendéglátósokra miért vonatkoznak más szabályok?

Hangsúlyozták: nem vírustagadók, tudják, hogy járványhelyzet van, elfogadják a korlátozásokat, és a szabályok betartásával szeretnének nyitva tartani, vendégeket fogadni.

Be vagyunk zárva november 11-e óta, bevételünk nincs, a fizetnivalóink megmaradtak, bérleti díj, rezsi, a vállalkozói járulékok. A tartalékainkat éljük fel. Sokan gyermekeket nevelünk, így sokáig nem lehetünk bevétel nélkül, mert mi is pénzből élünk.  A plázában bármennyien lehetnek, a boltok nyitva tarthatnak, mi mennyiben vagyunk mások? Nálunk jobban be lehet tartani a szabályokat, mint egy zsúfolt nagyáruházban

– mondta a portálnak Viczina-Kiss Estilla, a demonstráció egyik szervezője.

A jelenlévő vállalkozók úgy vélekedtek, hogy ha nem lazítanak a korlátozásokon, február 1-jén saját döntésük alapján a tiltás ellenére is kinyitnak.

Friss információ!

A január 28-i kormányinfón elhangzott: a kijárási korlátozás március 1-ig fennmarad,  az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak.

A február 1-jén kinyitó vendéglátóhelyek ellen fellép a hatóság

– közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kapcsolódó
Február elsején kinyit a nagykanizsai söröző, szeretettel várják a rendőröket és a NAV dolgozóit
Mivel semmiféle támogatást nem kaptak a kormány részéről, ők sem támogatják a kormány munkáját.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik