Évente 30 kilónál több sertéshúst fogyasztunk

Ez az egy személyre vetített éves átlag.
Kapcsolódó cikkek

Idén is megtartja a sertéshús és a sertéshús-készítmények fogyasztásának ösztönzését segítő kampányát az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Húsiparosok Szövetsége, írta az MTI.

Kapcsolódó
Nagyanyáink nyomában: így tartósíts zsírban vagy szárítva sertéshúst!
Vegyük elő őseink praktikáit, varázsoljunk egyszerűen nagyszerű különlegességet étkeink közé.

A jelenlegi takarmánypiaci helyzet miatt a magyar sertéságazat nehéz helyzetben van. Ezért itt az ideje, hogy a magyar fogyasztók figyelmét felhívják, nem csupán gasztronómiai élményt nyújt a magyar sertéshús fogyasztása, hanem sok ezer mezőgazdasági termelésben, élelmiszer-feldolgozásban dolgozó magyar család megélhetését és munkáját is segíti.

A szervezők már az elmúlt időszakban is igyekeztek tudatosan felmutatni a fogyasztóknak a magyar sertéshús fogyasztásának értékeit. 2013 óta minden évben megrendezik a kampányt, idén is arra kérik a fogyasztókat, hogy keressék az egészséges, kiváló minőségű magyar sertéshúst a boltokban.

Míg 2013-ban az egy személyre vetített éves sertéshúsfogyasztás 24-25 kilogramm volt, ezt mára sikerült 30 kilogramm fölé emelni.

Kapcsolódó
Nem mindegy, hogy milyen húst választunk! Ismerjük meg a finom étkek alapját
Felhasználási ötletek, prakikták kezdő és haladó konyhamestereknek.