Életmód

Visszavonul a nyilvánosságtól a magyar televíziózás legendája

mti/czimbal gyula
mti/czimbal gyula
Vitray Tamás nem akar híres aggastyán lenni.

Vitray Tamás, a hazai televíziózás legendás alakja, Kossuth-díjas újságíró-riporter november 5-én ünnepli születésnapját. A ma 89 éves tévés legenda Friderikusz Sándor podcast műsorában jelentette be, hogy visszavunul a nyilvánosságtól, szúrta ki a Bors.

Kapcsolódó
Élelmiszercsomagokat ajánlott fel rászoruló időseknek a 87 éves Vitray Tamás
A legendás tévés nemes felajánlásához magánszemélyek - köztük egy 76 éves budapesti nyugdíjas -, az On the Sopot kettőse - Cseke Eszter és S. Takács András -, valamint a világbajnok kajakozó, Kovács Katalin is csatlakozott.

A hazai televíziózás történetének egyik legnagyobb alakja kifogástalan egészségnek örvend.

Három naponta eljárok vásárolni és bár eleinte hajdani tanítványaim, illetve gyerekeim is felajánlották, hogy segítenek a mindennapi teendőkben, de nem tartok rá igényt, teljesen önellátó vagyok

– mondta Vitray.

Minden így kezdődött

Első televíziós szereplése 1958. augusztus 5-én volt, amikor angoltudása miatt kérték fel amerikai atlétákkal való interjú készítésére.

 

Minden előzetes ismeret nélkül (nem látott tévékészüléket sem addig) készített interjúja máig emlékezetes maradt: a világhírű, kétméteres atlétát, Rafer Johnsont, sámlira állva interjúvolta meg, amire fel is hívta a nézők figyelmét.

 

Vitraynak fogalma sem volt, hogy élő adásban szerepel, a rádióban – ahol korábban dolgozott – addig mindent szalagra vettek. (Wikipédia)

A legendás tévés arról is beszélt, a kora miatt hagy fel a nyilvánossággal.

Ez a saját döntésem. Holnap elkezdem a kilencvenedik életévemet, nem kell többet szerepelnem, hiszen nem versenyzek: ez nem távfutás, vagy távúszás. Nem akarok a híres aggastyán lenni, aki még kilencvenedik életévében is mutatkozik. Minden nagyon jó, nagyon szép volt, de ennyi elég volt

– árulta el döntésének okát.

Kapcsolódó
Életműdíjat kapott a magyar televíziózás legendája
Kudlik Júlia műsorain nemzedékek nőttek fel.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik