Életmód

Földházakból áll a mesebirodalom az erdélyi lankákon

facebook/Dealul Verde-Pensiune
facebook/Dealul Verde-Pensiune
A házigazdák vidéken akartak élni, távol a város zajától, de nem messze a civilizációtól.

Sergiu Arsenie és Nicoleta több mint kilenc éve ismerkedtek meg egy társkereső oldalon. Rohanó mindennapjaik közben rájöttek, hogy bár nagyon különböznek egymástól, ugyanazokat az értékeket vallják, és ugyanazt akarják az életben: elhagyni a nagyvárost, a fullasztó Bukarestet, és létrehozni egy mesebirodalmat a természet lágy ölén.

Kapcsolódó
Saját telkén épített csángó falut a Gyimesekben egy székelyföldi család
A létesítmény egy múzeum és panzió egyedi ötvözete, falu a faluban.

Vidéken akartak élni, távol a város zajától, de nem messze a civilizációtól.

A Life.ro riportjában a vidék iránti vágyakozásukról, az általuk megálmodott Dealul Verde vendégház történetéről mesélt a román házaspár.

2015-ben egy máramarosi vakáció alkalmával Nagybányán, egy séta során találtunk rá egy pisztrángtelepre. Az étteremben jóllakva, az udvar derűs hangulatában mindketten arra gondoltunk, milyen szép lenne egy ilyen helyen élni

– emlékezett Sergiu.

Találtak is egy nagy földterületet a közelben, de azt csak bérleményként használhatták volna, így úgy döntöttek, a megálmodott panziót más csendes tájon valósítják meg.

facebook/Dealul Verde-Pensiune

Hónapokon át kerestek egy tökéletes domboldalt álmaik megvalósításához, melyet végül Erdélyben, Nagyszeben környékén, Felsőporumbák határában találtak meg, és megvették a földterületet.

Honnan tudtam, hogy ez a tökéletes hely? Szerintem bárki jelként értelmezte volna a szarvas bőgését, amit hallottam, amikor kiszálltam az autóból. És ez tökéletes hely volt számunkra, pont olyan, amilyennek megálmodtuk a kialakítandó dombházakat

– nyilatkozta a férfi.

2018-ban kezdődött az építkezés. A család összefogásával, hatalmas munkával elkészült a mesés panzió, mely Közép-Európában is a párját ritkítja.

Nyolc házat alakítottak ki, melyekben a berendezési tárgyakat a házaspár saját maga készítette.

facebook/Dealul Verde-Pensiune

A vendégek barátságos és nyugodt légkörben pihenhetnek, lelki békéjüket az előttük elterülő táj erősíti, feledve a rohanó világ mindennapi stresszét.

A szálláshelyek mellett romantikus és tágas közösségi tér, a társalgó kényezteti a vendégeket, ahol – télen melegben, nyáron hűvösben – biliárdasztal, darts, tévézési lehetőség is a kikapcsolódás része. Sergiu és Nicoleta itt készítik el igények szerint a kívánt ételeket, legyen az reggeli, ebéd vagy vacsora.

facebook/Dealul Verde-Pensiune

Szeretünk házigazdák lenni, szeretjük a vendégeinket válogatott ételekkel, helyi termékekből, általunk készített befőttekből, savanyúságokból, házi lekvárokból és valódi mézből kényeztetni és ha akarják, megkönnyíteni szórakozásukat, ha akarják, tökéletes környezetet kínálni, romantikus vakációt és a nyugalmat biztosítani

– vallják a vendégház tulajdonosai, akiknek az éveken át tartó, rohanó hétköznapok után a Dealul Verdében a házigazdák szerepe tökéletesen megfelel.

facebook/Dealul Verde-Pensiune

A terület valóban mesebeli hely, ahol egyre több a visszatérő arc, s ahonnan egyetlen kérdéssel távoznak a vendégek:

Ez valóság, vagy csak egy álom volt?

Kapcsolódó
Ellepték a turisták Károly herceg kedvenc erdélyi faluját
Károly herceget több mint két évtizeddel ezelőtt ejtette rabul a régió szépsége.
Olvasói sztorik