Életmód

Sportpálya építésébe fogott Alex, a roma pék alapítványa

Hernádnémetiben, Alex hátsó kertjében épül már a grund, a Sütni Jó Alapítvány újabb projektje pedig a „Mozogni jó” kampány.

Az ifjú pék elmesélte, hogy az ötlet onnan jött, hogy mindig látta, hogy a sütések után a srácok szívesen töltik továbbra is együtt az időt, gyakran fociznak a cigánysoron az utcán is.

Egyszer az egyik gyerek, Robika odajött hozzám, hogy olyan jó lenne, ha tudnál egy focipályát szerezni nekünk valahol. Ezért levittem őket a gát alá, és ott fociztunk, de az a terület hosszú távon nem megoldás, gyakran nagy a sár, sok a gaz és kapuk sincsenek. Ekkor jött az ötlet, hogy az én portámon alakítsunk ki egy spotpályát, az alapítvány székhelye is a telek, így a szervezetünk támogatásból el is készülhet

– mesélte Alex.

Először ledózerolták a területet, előkészítették a munkálatokra. Majd Alex felvette a kapcsolatot egy céggel, és kiszámolták, hogy egy száz négyzetméteres pályának kell kavicságy, majd arra kerül az aszfalt és két új kapu is.

Ennek a költsége egy millió forint, aminek a fele már megvan az adományokból, és most további gyűjtést szervezünk. A miskolci egyetemtől kapunk majd sporteszközöket, labdákat, bólyákat, hálót és fel is festik majd a pályát

– tette hozzá.

 

A fiúk a focit nagyon szeretik, a lányok pedig a röplabdát és olyan pálya épül, ahol mindkét sportot lehet majd űzni. Mert azt tapasztaltam, hogy ezeknek a gyereknek is van ám igényük a sportra, rá lehet őket venni így a testmozgásra, ami segíthet az egészségük megőrzésében is

– emelte ki Alex, aki leszögezte azt is, hogy nemcsak az alapítvány által támogatott gyerekcsoport használhatja majd ezt a pályát, hanem szeretnék egy olyan közösségi térként üzemeltetni, ahol a roma fiatalok, idősebbek és akár az egész falu apraja, nagyja is megfordulhat itt.

Természetesen lesz majd egy beosztás, hogy mikor lesz nyitva a pálya, és mikor használhatja majd a széles közönség is.

És miközben Alex dolgozik a Kisgergely Cukrászdában, neveli nemrég született gyermekét, az alapítványával járja a településeket, odahaza pedig süt a gyerekekkel, közben elkezdte a cukrász technikumot is. Mély tisztelettel adózunk Alex előtt és sok erőt és örömöt kívánunk a küldetéséhez!

A Sütni Jó! Alapítvány bankszámlaszáma, ahol várják a támogatók adományait: 11734035-21442843-00000000.

Kapcsolódó
Alapítvány lett Alex, a roma pék kampányából
A fiatalember intézményi formát adott karitatív munkájának, emellett sikeres érettségi vizsgát tett, megnősült és egy kisfiú is érkezett családjába.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik