Életmód

Indul a balatoni hajózási szezon

pixabay
pixabay
Április 16-tól, azaz nagyszombattól hétvégente már hajóval is bejárhatjuk a magyar tenger nagyobb településeit, számos kikötőben már sétahajóra is szállhatunk.

Romantikus nosztagliahajók, sétahajók, kompok, katamaránok, sőt, bulihajók és a legfiatalabb kis tengerészeknek különleges élményt nyújtó varázshajó is várja a szezonban a vízre szállókat.

Divatos kifutó szériák a Balatonra

176. hajózási szezonját kezdi meg nagyszombaton a balatoni hajózás – közölte a Balatoni Hajózási Zrt. Elsőként a Szent Miklós zászlóshajó fut majd ki, itt tartják az évadnyitót is.

BAHART

A kompok az év minden napján járnak, ám a balatoni hajózás legfontosabb vonalai és hajói innentől várják a víz, a hajózás szerelmeseit, a kirándulókat, pihenőket.

A Balaton két partját összekötő kirándulójáratok az áprilisi hétvégéken napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalakon, emellett Siófokon, Balatonfüreden, Badacsonyban és Keszthelyen elindulnak a sétahajók is a húsvéti hosszú hétvégétől.

– tájékoztatott róla a BAHART.

A hajójáratok április végétől már naponta indulnak majd és a 16 közforgalmú kikötőből egyre újabbak kapcsolódnak be a menetrendbe.

A Balatonon a főszezont július és augusztus jelenti, ez a hajójáratok és szolgáltatások csúcspontja is, a különböző programjáratok is ekkor kereshetők fel. A vállalat honlapján egyébként megszemlélhetjük a legszebb hajókat, nosztalgiahajókat, aprólékosan tájékozódhatunk a különböző szolgáltatásokról is.

Kapcsolódó
Felejthetetlen látványt kínál a balatoni hajóflotta díszszemléje
Legalább 30 hajó vesz részt a programon, legközelebb 25 év múlva lesz ilyen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik