Életmód

Íme a 10 legnépszerűbb húsvéti étel

Pixabay
Pixabay
Egy tízes listára szűkítettük azt a sok finomságot, melyek a húsvéti lakomák kedvenc ételei.

Szubjektív? Igen is, meg nem is. Maradjunk annyiban, hogy a hosszú évek során felgyűlt tapasztalat, eszmecsere, receptcsere eredménye. Ezek azok az ételek, amelyek az ünnepkör legkedveltebb és elmaradhatatlan fogásai… na jó, persze, hogy nem lehet mind egyszerre elkészíteni. De van húsvéti locsolkodás is, és körbe lehet járni a barátokat, rokonokat, akiknél ügyesen szétosztottuk a recepteket.

1. A kalács

Legyen édes, legyen sós, a húsvéti asztalon biztos mindenki hiányolná, ha nem lenne ott. Főtt tojással, sonkával és majonézes tormával igazi csemege vasárnap reggel. Mutatunk is egy különleges édes változatot és egy sósat.

Így készül húsvétra a háromszínű foszlós kalács

Húsvéti sós kalács.

2. A sonka

A kedvencek között a másik elmaradhatatlan fogás a sonka. Füstölt, főtt, sült formában is az asztalra kerülhet. És, hogyan kell sonkát főzni? Szánjuk rá két órát, érdemes és íme a recept:

Húsvéti főtt sonka

Pixabay

3. Báránysült

Ez ám az igazi, ünnepi lakoma. Ha jó idő van, akkor még a kerti sütőben is elkészíthető. A rozmaring nagy barátja a báránykának.

Szaftos báránysült

4. Füstölt húsos bableves

Sok családban nem is ünnep az ünnep leves nélkül. Ha pedig húsvét, akkor a füstölt húsos vonalat szeretjük, és már adja is magát az egyik nagy kedvencünk: a bableves. Lehet benne füstölt csülök vagy lábszár, füstölt kolbász, debreceni. De az alapot mindenképp füstölt szalonnával indítsuk.

Húsvéti bableves gazdagon

Pixabay

5. Csülök cipóban

Na, ez kérem háromszorosan is brutális! Brutálisan jól néz ki, brutálisan finom és brutálisan laktató! Aki még nem kóstolta, nem tudhatja, miből maradt ki. A gőzölgő cipó, ami átvette a füstös, szaftos sonkás ízt és benne a gőzölgő csülök… kötelező elem.

Cipóban sült húsvéti csülök.

6. Húsvéti hidegtál, saláták és tojáskrém

Reggelihez, ebédhez köretnek, vacsihoz és este a film mellé. Ez egy olyan húsvéti fogás, ami kint marad az asztalon, és az egész család rájár… mondanám, hogy napokig, de hétfőre, legkésőbb kedd reggelre elfogy. Ez pedig nem más, mint a hidegtál, a saláta, tojáskrém (kaszinótojásként vagy magában) és a töltött tekercses csodák (sonkában, sajtban).

Húsvéti sonkás sajttekercs

Húsvéti saláta

Medvehagymás tojáskrém

Pixabay

7. Töltött húsos tekercsek

Bármilyen formában. Igazi aranytallérok a húsvéti asztalra felszelt töltött hústekercsek, legyenek azok májas, gombás, sajtos vagy bármilyen formában töltve… ja, igen, húsvétkor legyen benne mondjuk tojás? Miért is ne.

Tojással töltött hús fóliában sütve.

8. Sonkás muffin

Mindenki nagyon szereti a sós, két falatból bekapható húsvéti sütemények variációt, mi most egy puha, langyosan, sőt melegen is fogyasztható formációt kívánunk sokak örömére:

Ricottás-sonkás muffin.

9. Spenóttorta

Ez nem desszert, ez kérem főétel, és micsoda főétel. Aki egyszer megkóstolta és amúgy a kedvencei közé tartozik a spenót és a főtt tojás is, nos ő már hatványra is emeli ezt a fogást, a legmagasabb hatványra, amit egy sós torta kaphat.

Húsvéti spenóttorta

10. Répatorta

Az ünnepi asztalunk édes dísze legyen szintén egy torta. Nagy favorit a nyulaknál… a viccekben mindenképp. De a répatorta nemcsak az urbánus folklór, hanem a mindennapok egyik olyan édessége is lehet, amit jeles napokra tartogatunk.

Répatorta

Szponzorált tartalom

A cikk az ALDI támogatásával készült – ahol a húsvéti fogásokhoz mindent beszerezhetünk, kedvező áron és kiváló minőségben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik