Életmód

Ételfutárnak állt egy baranyai kisváros polgármestere

facebook/jusztinger jános
facebook/jusztinger jános
Sokkal nagyobb szervezést igénylő munka, mint gondolnánk.

Sásd Baranya megye északi részén helyezkedik el, a 66-os főút mentén, éppen félúton Pécs és Kaposvár között, mindkettőtől 35 km távolságra. A kisváros nem gyakori médiaszereplő, a napokban azonban dr. Jusztinger János polgármester alkalmi munkavállalása kapcsán hallatott magáról.

Kapcsolódó
Falugondnokként is a helyiek támasza Kisbágyon polgármestere
A polgármesterség nem uralkodás, hanem a közösség szolgálata.

Történt, hogy az egyik önkormányzati alkalmazott, a buszvezető, azzal hívta fel a polgármestert, hogy sürgős dolga miatt szabadságot kell kivennie. Mivel nem talált embert a feladatra, így Jusztinger János maga ült a volán mögé ebédszállításra, írta a Bama.

A Sásdi Általános Művelődési Központ alá tartozó konyhában ugyanis nemcsak a helyi bölcsőde, óvoda és iskola számára főznek, hanem lakossági kiszállítást is vállalnak.

A világjárvány ideje alatt jelentősen megváltoztak az étkezései szokások, sok sásdi rendel tőlük. Míg korábban 70 adagot szállítottunk ki, ez a szám mára megháromszorozódott. Az elkészített ebédet az önkormányzat a Magyar Falu Programon, illetve más pályázaton elnyert kisbusszal szállítja ki

– mondta a portál érdeklődésére Jusztinger János.

Az alkalmi “munkavállalásra” jó szívvel emlékezett a polgármester.

Emberpróbáló volt. Megszervezni, hogy pontosan mindenhová időre odaérjünk. Volt olyan, ahol már a kapuban várt a néni – említette a polgármester. – Sokkal nagyobb szervezést igénylő munka, mint gondolnánk. Le a kalappal a dolgozók előtt, a konyhásoktól egészen a kiszállítókig

– fogalmazott a kisváros első embere.

Kapcsolódó
Ez volt Cserdi polgármesterének utolsó üzenete
Bogdán László, az országosan ismert cigány származású faluvezető hétfőn éjjel hunyt el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik