Mozaik

Ez volt Cserdi polgármesterének utolsó üzenete

Bogdán László, az országosan ismert cigány származású faluvezető hétfőn éjjel hunyt el.

Mint azt a 24.hu megírta, hétfőn éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi 46 éves polgármestere, országosan ismert cigány faluvezető. A napvilágot látott információik szerint az egyik legismertebb roma közszereplő öngyilkos lett, a RomNet szerint a falu feldolgozóüzemében találtak rá a holttestére.

A 24.hu kérdésére a rendőrség azt írta, hogy a haláleset körülményeit a Szigetvári Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, a részletekről jogszabály engedélyének hiányában nem adhatnak tájékoztatást.

Cserdiről korábban a Sokszínű vidék is többször írt. A hetven százalékában cigányok lakta Baranya megyei falu polgármestere 2006 óta a roma származású Bogdán László volt, akinek céljai és következetessége jóvoltából lett országszerte ismert a “gatyába rázott” település. Azóta a falu szinte teljesen megújult: parkosítottak, játszóteret építettek, a házak többségét felújították, megszüntették a bűnözést és a munkanélküliséget.

2 hónap alatt 6 tonna zöldséget osztottak szét a rászorulóknak a cserdi romák
A mélyszegénységben élők egy szem krumplinak is tudnak örülni.

Az elhunyt polgármester Cserdivel kapcsolatos utolsó bejegyzését 2020. július 2-án tette közzé a falu Facebook oldalán.

Kedves Barátok! Nagyon mély érzelemmel szeretnénk Önöknek szép pillanatokat okozni ezzel a kis videóval! Köszönöm szépen a lehetőséget!  BLc Cserdi

– írta.

A cserdi polgármester januárban Raoul Wallenberg-díjat kapott, amiért sokat tett a kisebbségi és többségi társadalom békés együttéléséért.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Olvasói sztorik