Virágzó vidékünk

Valósággá válik az álom, folytatódik a csoda Cserdiben

Egy kis jóság tőlünk - fogalmazott a Baranya megyei falu polgármestere.

2018-ban jelentették be, hogy az önkormányzat 250 millió forintos európai uniós forrásból létesít helyitermék-raktárat, hűtőházat, csomagolót is magába foglaló logisztikai bázist Cserdiben, és a falu egyedülálló terméke, a cigánylecsó zöldség-alapanyagainak tárolásához is használják majd a mintegy 400 négyzetméter alapterületű létesítményt.

2 hónap alatt 6 tonna zöldséget osztottak szét a rászorulóknak a cserdi romák
A mélyszegénységben élők egy szem krumplinak is tudnak örülni.

A létesítmény neve  C1 – CSerdi, amivel a helyiek településük mellett cigány származásukat is büszkén hirdetik, annál is inkább, mert a helyi gazdaság fejlesztésének üzleti céljainál is sokkal fontosabb számukra az üzenetük:

Az emberek egyformák a becsületes munkájuk által.

A hetven százalékában cigányok lakta Baranya megyei falu polgármestere 2006 óta a roma származású Bogdán László, akinek céljai és következetessége jóvoltából lett országszerte ismert a “gatyába rázott” település. Azóta a falu szinte teljesen megújult: parkosítottak, játszóteret építettek, a házak többségét felújították, megszüntették a bűnözést és a munkanélküliséget. Most pedig itt az újabb csoda.

Kedves Barátok! Ebben az esztendőben, 2020-ban, megtörik az álom és valósággá válik. Cserdiben megépül a C1 logisztikai központ, hűtőház és csomagolóüzem. Ez nem személyes sikerem, hanem közösségünké és sok-sok száz ember jóságának köszönhető. Hálával és köszönettel tartozom mindenkinek

– írta minapi Facebook bejegyzésében a polgármester.

A cserdiek rövid videóban összefoglalták az eddigi munkafolyamatot, s azt, jelenleg hogyan áll a beruházás.

Kiemelt kép: Facebook/Cserdi község

Magyar csoda Zalából: Nagypáli, a megfiatalodott ökofalu
Nagypáli újkori sikertörténete 1996 novemberében kezdődött.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik