Életmód

Új magyar siker a gyógynövény alapú étrendkiegészítő

pixabay
pixabay
Június elején került számos magyar patika polcaira az első gyógynövény alapú étrendkiegészítő, a Herbapirin. A fűzfakéreg kivonat alapú készítmény évtizedeken át tartó kutatás eredménye, hatalmas sikernek tekinthető a megjelenése.

Gondos kutatómunka áll a frissen bejelentett magyar innovációs gyógynövény alapú étrendkiegészítő, a Herbapirin mögött.

A Herbapirin 100%-ban magyar fejlesztés. Hazai gyógyszerészek és gyógynövény szakértők évtizedeken át dolgoztak rajta, sőt a gyártása is itthon történik. A gondosan összeválogatott természetes hatóanyagok (például rozmaring, a kurkuma, vagy a fűzfakéreg) egymást segítve hathatnak az oxidatív stressz ellen, és a fájdalmat keltő gyulladásos folyamatokra, legyen az idegi, izom, vagy ízületi eredetű.

A készítmény fő összetevője a pirin hegységben is megtalálható fehér fűzből nyert szalicin, amely megerősíti a szervezetet, miközben helyreállító tulajdonságú. A további hatóanyagok segíthetik megőrizni a test egészséges integritását, gátolhatják a gyulladás ellenes faktorokat, valamint antioxidáns hatásuk révén további védelmet nyújthatnak a szervezetnek

– árulták el a készítmény kifejlesztői.

Mitől ilyen hatásos a fűzfakéreg?

A gyógynövény titka abban rejlik, hogy a fehér fűzfakéreg megerősítheti a szervezetet, sőt, helyreállító tulajdonságú.

A szalicint tartalmazó fűzfakéreg kivonaton kívül két további kiemelt szerepű hatóanyaga van a terméknek: „Rosmarini extractum”, vagyis a rozmaring kivonat, amely segíthet védeni a sejteket és szöveteket az őket ért oxidatív sérülésektől; segíthet megőrizni a test integritását, valamint megerősítheti a szervezetet.

A másik a „Curcumae longae extractum”, a kurkuma kivonata, mely csökkentheti a gyulladásos mediátorok képződését, ezáltal csökkentheti a gyulladást izomban és ízületben, valamint az oxidatív stresszt; továbbá támogatja az idegrendszert is – tették hozzá a Herbapirin készítői.

A készítmény ezekben a napokban kerül a patikák polcaira, de a lehető legszélesebb körben mindenhol elérhetővé szeretnénk tenni, így hamarosan drogériákban, herbáriákban és élelmiszerláncoknál is meg lehet majd vásárolni.

Kapcsolódó
Termesszék velem: ezzel a növénnyel 2500 éve gyógyítanak
A leveléből készített pép sebgyógyító hatású, nyugtatja a bőrt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik