Életmód

Százegy évesen is kertészkedik a dunaújvárosi dédpapa

Facebook/Pintér Tamás
Facebook/Pintér Tamás

A dunaújvárosi Tóth Gyula bácsinak két gyermeke, négy unokája és öt dédunokája született. Már nyugdíjas korú lányával él, akivel egymást támogatják – írta meg a Duol.

Az ünnepelt a kertkapuban fogadta a lap munkatársát, majd büszkén mutatta meg a kertjét, kiemelve, hogy egyedül gondozza, és igazán itt érzi jól magát. Mert mint mondotta, azért az egészségével már vannak gondok, de minden baja elszáll, ha a kertjében dolgozhat.

Facebook/Pintér Tamás

Nagy területen van szőlő, gyümölcsfa, virág és minden olyan zöldség, amire egy háztartásban szükség lehet. Különösen büszke a kínai uborkájára, amely nem zölden, hanem fehéren számít érettnek.

Gyula bácsi először segédmunkás volt, majd brigádvezető. Később a Dunai Vasműben helyezkedett el, gépkezelőként kezdett, majd turbinagépész volt, huszonnégy éven át dolgozott a vasműben, innen ment nyugdíjba, de egészen 86 éves koráig volt munkaviszonya telepőrként dolgozott.

Gyula bácsi a második világháborúban megjárta a Don-kanyart, fogságba szerencsére nem került, mert megsebesült, ezért hazahozták. Az ünnepeltet Pintér Tamás polgármester is köszöntötte.

Kapcsolódó
A 100 évnél hosszabb élet 4 titka
Ezen a szigeten nagyon sok a 100 éven felüli ember, akik virulnak, és kicsattannak az egészségtől.
Olvasói sztorik