Életmód

Már szervezik az októberi Kéktúrázás napját

MTSZ/Facebook
MTSZ/Facebook
Elindult a jelentkezés.

Októberben újra megrendezik a 2020-ban debütált, és a tavalyi évben hihetetlen népszerűséggel futó eseményt, a Kéktúrázás napját, a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében. Az esemény lényege, hogy egy időben jár majd végig több ezer túrázó a három kéktúrát; az idén 70. születésnapját ünneplő Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát, olvasható a Kéktúrázás napja weboldalán.

Kapcsolódó
Kéktúrás rekordok éve volt a 2021-es esztendő
A koronavírus járvány pozitív hozadéka, hogy a természetjárás és a kéktúrázás sohasem látott népszerűségnek örvend.

Ahogy tavaly mi is megírtuk, a 2021-es év rekord számú érdeklődőt vonzott, soha annyian nem túráztak egyszerre az Országos Kékkörön, mint akkor. Ragyogó napsütésben 3240 túrázó rótta egyszerre az Országos Kékkör jelzett turistaútvonalát, országszerte mintegy 2580 km hosszan.

Az eseményre idén október 8-án kerül sor, reméljük hasonló sikerrel. A regisztráció már elindult.

A  2584 kilométert a 143 különböző hosszúságú és nehézségű túra adja ki, ezek közül bármelyiket választhatja az, aki regisztrál. Akinek előző két évből van regisztrált profilja, annak csak jelentkezni kell a túrákra, aki még “új”, az előtt egy néhány kattintásnyi profil regisztráció is áll. Belépést és a regisztrációt is a Kéktúrázás napja rendezvény honlapjának jobb felső sarkában lehet megtalálni.

A helyek száma limitált, hiszen egy-egy szakaszra maximum 50-en regisztrálhatnak. Idén új fejlesztés, hogy szűrő segíti a keresést táv, szint, kéktúrás bélyegzés vagy tematikák alapján.

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát

– áll a közleményben.

Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok, nemzeti parkok és természetjáró egyesületek szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére.

Kapcsolódó
Egyre többen járják be a csodás tájakon átívelő Országos Kéktúrát
1961 óta több mint 6700-an teljesítették a mára ikonikussá vált túraútvonalat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik