Életmód

Bankárból lett kutyafotós a kiskunfélegyházi közgazdász

Rabi-Dányi Zita
Rabi-Dányi Zita
Sokat gondolkodott, mivel lehet nyomot hagyni a világban földi létezésünk után, és rájött, hogy számára ez a fotózás.

A kiskunfélegyházi Rabi-Dányi Zita közgazdászként évekig foglalkozott nagyvállalati finanszírozással,  banki munkáját azonban felváltotta a fotózás, a számára legkedvesebb felvételek pedig kutyákról és gazdáikról készülnek – olvastuk a Félegyházi Közlöny interjújában.

Zita elmondta, hogy kellett az anyagi biztonság, amit az alkalmazotti viszony meg is adott, de érezte, hogy a lelke másra vágyik. Aztán volt egy sorsdöntő beszélgetése az egykori főnökével arról, hogy mivel tudunk nyomot hagyni a világban földi létezésünk után, és rájött, hogy számára ez a fotózás. 

Rabi-Dányi Zita

A kutyafotózáshoz pedig úgy került közel, hogy saját kedvencein kezdett gyakorolni a fotográfusképzés időszakában.

Gyorsan ki is derült, hogy jóval nehezebb téma ez, mint messziről tűnik, mégsem éreztem egy percig sem, hogy ne lenne türelmem újra és újra megörökíteni a gyönyörű kutyaszempárokat. Az emberek egészen máshogy működnek, mivel nekik van egy kialakult kép a fejükben magukról, a testükről, az arcukról. Ezektől a gátaktól nehéz szabadulni

– mesélte.

Rabi-Dányi Zita

A kutyák igazi pózerek a személyiségük mégis zabolátlanul van jelen a fotókon. A közös fotózásokon tudják, hogy most valami más fog történni, mint a megszokott napokon. A kutyus a gazdira figyel, én pedig megörökítem azokat a pillanatokat, érzelmeket, melyek ott vannak köztük

– tette hozzá.

Az egyik kedvenc fotózásával kapcsolatban pedig arról mesélt, hogy egy alomfotózásra kérték fel, amikor hat, héthetes kis szőrgombolyagokról kellett képeket készíteni. Egy ilyen jellegű fotózás nem egyszerű feladat, de a kölykök játékossága és a humor – ami elengedhetetlen összetevője a kutyás létnek – felejthetetlen élménnyé varázsolta ezt a délutánt.

Rabi-Dányi Zita

Ebből is látszik, hogy nem kell trükköket tudnia az állatnak a kamera előtt, mindegyikük igazi egyéniség egytől egyig

– mondta el a tanulságot a fotográfus.

Kapcsolódó
Embert próbáló feladat és nagy boldogság a vakvezető kutya képzése
A kölyökképzés a képzőnek rengeteg mindent ad: tapasztalatot, élményeket és rengeteg örömöt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik