Életmód

Gundel Károly-díjat kapott Borbás Marcsi

facebook / Borbás Marcsi
facebook / Borbás Marcsi
A vendéglátós szakma "Kossuth-díját" idén ketten kapták meg. Borbás Marcsi mellett Macsinka János egri szakembernek ítélték oda az elismerést.

Borbás Marcsi átvette a Gundel Károly-díjat – erről írt Facebook-bejegyzésében a Gasztroangyalként ismertté vált egykori televíziós műsorvezető.

Kapcsolódó
Gasztroangyal rajongó vagy? Most kiderül!
Te mennyire ismered Borbás Marcsit és a Gasztroangyalt? Gyere, játssz velünk, és megtudod!

Borbás Marcsi az utóbbi években több rangos elismerésben is részesült, így például 2020-ban a Hungarikum Média-díjat vehette át. A műsorvezető “Gasztroangyal”, a közszolgálati média meghatározó személyiségeként a hungarikum mozgalmat népszerűsítő műsorokat készített.

Tavaly decemberben Prima Primissima díjat kapott, most pedig megkapta a Gundel Károly-díjat.

facebook / Magyar Vendéglátók Ipartestülete

A díjazott Facebook posztjában jelezte, hatalmas megtiszteltetés, és örömet okoz számára az újabb elismerés. Borbás Marcsi külön köszönetét fejezte ki a kitüntetési bizottság tagjainak, és mindenkinek, aki támogatta a munkájában.

Az ikonikus vendéglős emlékére 2014-ben alapított díjban olyan személyek részesülhetnek, akik a magyar vendéglátás területén Gundel Károly életútjának és gasztronómiai munkásságának példaértékű követői.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén is Gundel Károly születésnapján tartotta hagyományos kitüntetési bizottsági ülését. A szakma idén 9. alkalommal döntött a díjazottak személyéről. A bizottság 19 tagja 11 jelölt közül választotta ki azokat, akiket méltónak talált a „szakma Kossuth-díjára”. Idén ketten nyertek, Borbás Marcsi mellett Macsinka János, az egri Macok Bisztró tulajdonosa részesült a díjban

– olvasható az ipartestület Facebook bejegyzésében.

Kapcsolódó
Egy korszak vége: Borbás Marcsi befejezi a Gasztroangyalt
A népszerű gasztroműsor így lekerül a Dunáról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik