Mozaik

Rangos díjat kapott Borbás Marcsi

Ezúttal a Hungarikum Bizottság ismerte el a műsorvezető munkáját.

A 2000-es évek elején egyedülálló kezdeményezés indult Magyarországon, amelynek célja az volt, hogy a nemzeti értékeket összegyűjtse és értéktárakba rendezze, megőrizze azokat a jövő nemzedékének. E törekvés hatására született meg 2012-ben a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény. Abban az évben adták át az első hungarikum elismeréseket.

Hungarikum lehetne az utolsó lovas postakocsi
Gátéron működik az ország egyetlen, egyben utolsó lovas postása.

2018-ban a Hungarikum Bizottság, a Lakitelek Népfőiskola és a Nemzeti Művelődési Intézet közösen alapította meg a Hungarikum Média-díjat olyan médiumok, szerkesztőségek, műsorok és személyek munkájának elismerésére, akik sokat tesznek a hungarikum mozgalom népszerűsítéséért.

A napokban a Parlamentben tartotta ülését a Hungarikumok Klubja. A rendezvényen adták át az idei Hungarikum Média-díjat Borbás Marcsinak – az ország népszerű Gasztroangyalának -, a közszolgálati média meghatározó személyiségének a hungarikum mozgalmat népszerűsítő műsoraiért.

Nélkületek ez nem sikerült volna, így ez a mi együttes, közös sikerünk, a Gasztroangyal-közösségé, úgyhogy nagyon köszönöm nektek is és ígérem, hogy a kultúra, a magyar kultúra és a magyar kultúrára való esély, lehetőség szószólója leszek ezután is

– mondta a Facebookon közzétett videójában a műsorvezető.

Kiemelt kép: MTVA

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik