Életmód

Példásan művelt konyhakerteket díjaztak Csongrádon

Majzik Attila
Majzik Attila
Bár a kertművelők idősödnek, reneszánszát éli a kertészkedés.

A járványhelyzet miatt 2020-ban és tavaly is elmaradt a Legszebb konyhakertek program csongrádi eredményhirdetése, olvastuk a Délmagyarban.

A Legszebb Konyhakertek vetélkedése tíz év alatt országos mozgalommá terebélyesedett, településenként és országosan hirdetnek győzteseket a szervezők. A napokban Csongrádon ismerték el díjakkal a kertbarátok munkáját.

Majzik Attila

A kertművelők három kategóriában versenyeztek, a zöldséges és gyümölcsös mellett balkonon termesztett növényekkel is lehetett pályázni. Balkon kategóriában Kovácsné Gyovai Ibolya, a gyümölcsösök között Ujszászi Imre, a zöldségesek között pedig Márton Sándor és felesége kertje lett a legszebb.

Majzik Attila

Márton Sándor 48 éve házas, és feleségével együtt műveli a kertet. A gyümölcsfák előtt tulipán, nárcisz és jácint csalogatja a méheket, a varázskertben évről évre beérik a csemegeszőlő. A zöldségesben szépen terem a spenót, sóska, saláta, karalábé, batáta, burgonya, borsó, bab, paszternák, kapor, torma és tökfélék. A növényeket társítva ültetik, egyik védi a másikat.

Kapcsolódó
Keresik az ország legszebb konyhakertjeit
Április 30-ig lehet nevezni a versenyre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik