Életmód

Országos élelmiszergyűjtő akció indul a rászorulók segítésére

Facebook/Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Facebook/Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Négy kiskereskedelmi lánc üzleteiben péntektől vasárnapig tart a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszergyűjtő akciója országszerte.

Az Élelmiszerbank mindenkit arra kér, hogy a hétvégi vásárlásakor a nélkülözők számára is tegyen egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhat le – közölte az egyesület az MTI-vel.

Az ország 160 településén 334 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjti majd a felajánlásokat péntektől vasárnapig a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházaiban.

Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz az ünnepeket megelőző időszakban és a leghidegebb januári hetekben.

Az adományokból főként időseket, nagycsaládosokat, családsegítő szolgálatok és gyermekotthonok ellátottjait, fogyatékkal élő embereket, hajléktalanokat és az ország legelmaradottabb településein lakókat segítik majd. A rászorulóknak a konzervek, a rizs, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a tészta, a tartós tej, az édességek jelentik a legnagyobb segítséget, valamint bármilyen hűtést nem igénylő élelmiszer – olvasható a közleményben.

A Tesco pénzügyi támogatást is nyújt a vásárlók felajánlásai mellé, az áruházaiban adományozott termékek értékének 20 százalékával megegyező összeggel segíti az Élelmiszerbank egész éves élelmiszermentő munkáját. A jótékonyságra a Tesco Otthonról szolgáltatása adománycsomagok vásárlásával is lehetőséget kínál.

Kapcsolódó
Segít és összefogásra ösztönöz az Élelmiszerlavina program
Az őszig tartó munkába hátrányos helyzetű embereket, nagycsaládokat, több helyen fogyatékkal élőket vonnak be.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik