Életmód

Életműdíjat kapott a magyar televíziózás legendája

fortepan/szalay zoltán
fortepan/szalay zoltán
Kudlik Júlia az ikonikus műsorvezetők előtt tisztelgő Sára-Csoóri Életműdíjat vehette át.

A példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat Budapesten, tájékoztatott az MTI.

A december 8-i ünnepségen az ikonikus műsorvezetők előtt tisztelgő Sára-Csoóri Életműdíjat Kudlik Júlia televíziós műsorvezető, bemondó kapta.

MTI/Illyés Tibor A Sára-Csoóri Életműdíjjal kitüntetett Kudlik Júlia újságíró, televíziós műsorvezetõ, bemondó, a Magyar Televízió örökös tagja a budapesti Thália Télikertben tartott díjátadó ünnepségen 2022. december 8-án.

Kudlik Júlia

Kudlik Júlia, a Magyar Televízió örökös tagja 1945-ben született Budapesten.

 

1964. február 29-én szerepelt először a Magyar Televízió képernyőjén, a népszerű műsor, a Delta című tudományos híradó vezetésével 1965-ben bízták meg.

 

Alapító tagja volt az Iskolatelevíziónak, három alkalommal műsorvezetője a Táncdalfesztiválnak. Képviselte a Magyar Televíziót nemzeti esteken, több éven keresztül számos országban.

 

Antal Imrével felejthetetlen páros alkottak a Szeszélyes évszakok című szórakoztató műsor házigazdáiként. A kilencvenes években a Juli Sulival meghonosította a főzős és életmódműsorok műfaját.

 

Napjainkban visszavonultan él, nem néz tévét, inkább olvas.

További díjazottak

  • Ismeretterjesztői Tőkéczki László-díj: Takaró Mihály József Attila-díjas író, irodalomtörténész
  • Herczeg Ferenc-díj: Siklósi Beatrix, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója
  • A magyar nemzeti hírügynökség alapítója előtt tisztelgő Egyesy Géza-díj: Kertész Róbert, az MTI londoni tudósítója
  • Az MTVA tavaly elhunyt hírigazgató-helyettese emlékére alapított Gyukity István-díj: Demény Dóra, az M1 aktuális csatorna kiemelt hírügynökségi szerkesztője
  • A sportújságírók Knézy Jenő-díja: Petrovics-Mérei Andrea, az M4 Sport műsorvezetője
  • A Magyar Rádió egykori zenei igazgatójának emlékére alapított Dohnányi Ernő-díj: Czigány György író, műsorvezető, érdemes művész
  • A szép és helyes magyar nyelvhasználatért járó Wacha Imre-díj: Kautzky Armand szinkronszínész, érdemes művész, a Duna műsorvezetője
  • Kiemelkedő szakmai munkáért és a közösségért végzett tevékenységért odaítélt Duna-díj: Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója
  • Karinthy-gyűrű: Szombathy Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.
Kapcsolódó
Visszavonul a nyilvánosságtól a magyar televíziózás legendája
Vitray Tamás nem akar híres aggastyán lenni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik