Mozaik

Animációs rajzfilmsorozaton érkezik a tévébe a kivételes erejű Toldi

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán
Az országban közlekedő felmatricázott mozdony népszerűsíti a sorozatot, amely szeptember 19-től a Duna Televízióban látható.

A magyar közmédia történetében mérföldkő a Toldi. A 13 részes produkció egyedi, kézzel rajzolt technikával készült az Arany János-emlékévhez kapcsolódva az MTVA pályázatának keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott támogatásból a Kecskemétfilm Kft. műhelyében, írta az MTI.

Kapcsolódó
Derűs magyar animációs kisfilm a falusi élet világszemléletéről
A Falun című film a vidéki nagyszülők egy napját mutatja be.

A tévésorozat az Arany-eposz szerkezetének megfelelően előhangból és tizenkét részből áll.  A sorozat volt Jankovics Marcell (1941-2021) utolsó rendezése.

Az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg. A nagyközönség a sorozatot hat vasárnap este nézheti majd a Duna Televízióban 19 óra 40 perctől, első alkalommal három, majd öt héten át két-két rész lesz látható.

Toldi Miklós az erő és a kitartás, a nemzeti büszkeség megtestesítője, ezért a film apropóján a MÁV-csoport is megjelenít az alakját.

Toldi hírét felmatricázott TRAXX mozdonnyal viszik Magyarországon és külhonban, ezzel is hozzájárulva a film népszerűsítéséhez, emléket állítva Arany Jánosnak és Jankovics Marcellnak. A mozdony havonta 25 ezer kilométert tesz majd meg Budapesttől Szombathelyen és Győrön át Szolnok, Békéscsaba, Miskolc és Sátoraljaújhely felé, emellett Romániába is közlekedni fog.

Kapcsolódó
Látványos animáció készült 150 állatfaj vándorlásáról
Az állatoknak nincs szükségük útlevélre, de még az országhatárokkal sem kell foglalkozniuk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik