Életmód

Fürdőnadrágban repült a felhők alatt a Balaton első téli átúszója

Facebook/Paksi András
Facebook/Paksi András
A negyvenperces sárkányrepüléssel új rekordot állított fel Zimányi András.

A hidegterápia elszánt képviselője, a téli Balaton első átúszója, Zimányi András most egy nagyon különleges magyar rekordot állított fel: 43 percig repült motorossárkányon 400 méter magasan a jeges szélben egy szál fürdőnadrágban.

A férfi az országban elsőként úszta át a téli Balatont 2019. február 23-án, amiről mi is beszámoltunk.

A legújabb rekordjáról a Veolnak nyilatkozva azt mondta, hogy mindvégig nagyon élvezte az utat, arra pedig különösen büszke, hogy a tervezett harminc percnél hosszabb ideig tartózkodott a hideg levegőn. Őszintén bevallotta, hogy a keze nagyon fázott, ezért azt folyamatosan tornáztatta.

Zimányi András Barna Zsolt pilótával szállt fel motoros sárkányrepülővel a Hármashatár-hegyről december végén. A merész vállalkozásnál a biztonság érdekében természetesen jelen volt Vég Ádám mentőszakápoló is, de szerencsére nem volt szükség a munkájára.

Arról pedig, hogy mi vette rá a különös repülésre, a lapnak elmondta: jelenleg kamionsofőrként dolgozik, ezért nincs mindig lehetősége a reggeli hideg zuhanyra, így a hideg levegőn edz oly módon, hogy gyakran sétál fürdőnadrágban. A mostani repülés olyan hatással volt rá, mint ha 15 percet úszott volna hasonló hőmérsékletű vízben.

Kapcsolódó
Visszavonul a nemzet rozmárja
Schirilla György döntését azzal indokolta, egyrészt 62 éves, másrészt a Duna is egyre melegebb.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik