Elviteles pohár
Ha elvitelre kérjük a forró italunkat, akkor azt gyakran habosított műanyagból, úgynevezett styrofoamból készült poharakban kapjuk. Ezek viszont olyan anyagot tartalmaznak, ami elvonja a tea ízéért felelős molekulákat, így soha nem lesz olyan finom, mintha például porcelán bögréből innánk – közölték a BBC videójában.
Érdekesség, hogy pszichológia kutatások szerint édesebbnek hat a tea, ha piros bögréből isszuk – a diétázóknak, egészséges életmódot követőknek megér egy próbát.
Csapvíz
A teához használt víz minősége és hőmérséklete egyaránt fontos. Ugyanaz a tea sápadtnak, színtelennek mutatkozhat, de a legjobban az ital intenzitása, tartalmassága csökken. A teában nagy arányban jelen lévő, erősen reagens polifenolok a nagy ásványianyag tartalmú víz kalcium és magnézium ionjaival lépnek érintkezésbe, az eredmény pedig egy semmitmondó, ízfosztott tea lehet. A teák szakértői tisztított vizet ajánlanak a teakészítéshez, amelyben a kalcium és a magnézium csökkentve van jelen.
Áztatás
A filteres teákat öt percig hagyjuk ázni, ekkor lesznek legintenzívebbek az ízek és a teából is több antioxidáns oldódik ki. Kevesebb ideig áztatva a tea ízének csak halvány mását kapjuk.