Mozaik

Vizet osztanak a vasútállomásokon és buszpályaudvarokon

Ne induljon útnak senki víz nélkül!

A MÁV-START a hőségriasztás ideje alatt, július 20-tól, szerdától 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak. A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet – közölte a MÁV-Volán csoport a honlapján.

Kapcsolódó
Nem kedvez a hőség a méheknek
Korábban az akác virágzásakor a három hetes eső viselte meg az ágazatot.

Kiemelték, hogy fontos, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal induljon útra.

Budapesten a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. Naponta 10 és 17 óra között osztják a vizet addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

A Volánbusz 12 és 14 óra között ad ásványvizet az utasainak a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon: Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Kapcsolódó
Élhetetlenné teheti a trópusokat a globális felmelegedés
A növekvő hőség és páratartalom a világ népességének egy részét halálos körülmények közé szoríthatja.
Olvasói sztorik