Mesét mond és őrzi a hagyományt az év tájházvezetője

A hétköznapokban fontos szerepet tölt be életében a helyi népszokások, hagyományok, viseletek felkutatása.

A Tájházszövetség elnöksége 2009-ben határozta el, hogy az „Év tájháza” kitüntető cím mellett az egyéni teljesítményt is díjazza, ezért a színvonalas, példamutató tájházvezetői munka elismerésére megalapította az „Év tájházvezetője” díjat, melyet évente egy alkalommal ad át.

Az elnökség 2023-ban Kormos Rebeka munkáját ismerte el ilyen módon.

tájházszövetség

Kormos Rebeka a Közép-Magyarországi régióban található Ócsai tájházban 2017 óta végzi a tájház vezetésével járó sokszínű és rengeteg feladatot. Az elmúlt hat év alatt számtalan újítást vitt véghez és sok-sok olyan program fűződik a nevéhez, amely látogatók ezreinek adott felejthetetlen élményeket.

Kormos Rebeka szívén viseli az ócsai népviselet gondozását. A hétköznapokban is fontos szerepet tölt be életében a helyi népszokások, hagyományok, viseletek felkutatása és az utókor számára méltó módon történő megőrzése, ezért a viselet a tájház minden programnapjának részévé vált.

tájházszövetség

A szakember országos szinten is öregbíti Ócsa város nevét a Pompás napok képzési rendszer életre hívásával, melyben népmesék, a mesélés fontosságát, a mindennapi létjogosultságát hangsúlyozza.

Néhány momentum a tájház életéből

A tájházat működtető csapat vezetőjeként Kormos Rebeka munkáját 2022-ben az “Ócsa Kultúrájáért  díjjal” jutalmazták. A Magyarországi Tájházak Szövetsége áprilisi közgyűlésén Az Év Tájházvezetője elismerésben részesítette a szakembert.

Kapcsolódó
Tárt karokkal várja a jegyespárokat az Ócsai Tájház
Egyedi hangulatot nyújt a történelmi környezet.