Életmód

6,5 tonna hulladéktól szabadították meg a Tisza-tavat

facebook/pet kupa
facebook/pet kupa
Meg sem álltak 1500 megtöltött zsákig.

A PET Kupa önkéntesekből, céges csapatokból, civil szervezetekből és baráti társaságokból álló flottája 2013-ban kezdte meg a küzdelmet a Tiszán érkező hulladékáradat ellen. Különlegességét az adja, hogy összeköti a vízitúra élményeit a környezet védelmével, a világon egyedülálló módon hulladékkal küzd a hulladék ellen, amihez évről évre egyre többen csatlakoznak.

A PET Kupa kiváló példája a körforgásos gazdaságra való áttérésnek, hiszen az összegyűjtött hulladékokból készülnek a hajók, amelyekkel a Tiszán és mellékfolyóin keletkező hulladékot szedik össze.

Az idei, IV. Tisza-tavi PET Kupán tizenkét, pillepalackokon lebegő hajóval és kenus különítménnyel startoltak el a csapatok június 18-án Tiszafüredről. Velük együtt mintegy kétszáz PET-kalóz saját készítésű tutajjal Tiszafüredtől Tiszanána-Dinnyéshátig gyűjtötte a hulladékot a tóról és az ártéri erdőkből három napon át.

A PET Kupa közössége a Facebookon tette közzé az eredményt.

3 nap alatt 6,5 tonna hulladékot gyűjtött össze a IV. Tisza-tavi PET Kupa kalóz csapata! A lelkesedéstől és az egyre fokozódó kánikulától fűtött verseny közel 1500 megtöltött zsákig meg sem állt

– írták.

Köszönet és nagy gratuláció az önkénteseknek!

Kapcsolódó
3,6 tonna szemetet szedtek ki a Marosból   
Véget ért hétvégén a Marosi PET Kupa, az összesített eredmény szerint 607 zsáknyi szemét gyűlt össze, ez körülbelül 3,6 tonnát nyom.
Olvasói sztorik