Mozaik

3,6 tonna szemetet szedtek ki a Marosból   

Facebook/Pet Kupa
Facebook/Pet Kupa
Véget ért hétvégén a Marosi PET Kupa, az összesített eredmény szerint 607 zsáknyi szemét gyűlt össze, ez körülbelül 3,6 tonnát nyom.

A Marosi PET Kupán négy csapat versenyzett egymással: egy makói, egy apátfalvi, egy szegedi és hódmezővásárhelyi, illetve egy negyedik, a PETúnia csapat, amely nem helyiekből állt, ők évek óta rendszeres résztvevői a tiszai PET Kupáknak – írta meg a Délmagyarország.

A versenyzők tapasztalatai szerint a Makó feletti szakaszon volt a legtöbb szemét, a Deszk és Szeged között viszont alig találtak valamit. A Maros-torkolattól a Partfürdőig azonban a Tisza szegedi szakaszán, a bal parton szörnyű állapotokkal találkoztak, itt a bedőlt fákon fennakadt hulladékok mellett a partról is több tucat zsák szemetet szedtek össze. Akadt a szemét között asztali számítógép váza, gyerekjáték és cumisüveg egy kis tejjel.

Facebook/Pet Kupa

A versenyt egyébként a veterán csapat nyerte, a második helyen a szegedi-vásárhelyi brigád végzett, a harmadikok pedig az apátfalviak lettek.

Mint az a díjátadón elhangzott a szervezők részéről, ebben a versenyben valójában nincsenek vesztesek, csak nyertesek. A legnagyobb nyertes persze a természet, a Maros és a Tisza, valamint élőviláguk. A szervezők megígérték, visszatérnek még, kivéve, ha értesítik őket arról, hogy nincs több szemét a Marosban és a partján.

A Tiszai PET Kupát tíz éve rendezik meg. Ez idő alatt eddig összesen 317 tonna hulladékot szedtek össze elsősorban a Tiszából, az utóbbi időben pedig a mellékfolyóiból is. Idén rekordszámú kupát terveznek, összesen öt alkalommal gyűjtenek majd szemetet a Tiszáról, vagy valamelyik mellékfolyójából.

Kapcsolódó
15 tonna hulladéktól szabadították meg a Tiszát a PET Kupán
Rekord mennyiségű hulladékot gyűjtöttek össze a csapatok jubileumi X. Felső-Tiszai PET Kupán, ami tulajdonképpen egy hosszútávú folyótisztító hajóverseny.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik