Életmód

Fotókon a Tiszát takarító ökoharcosok

facebook/pet kupa
facebook/pet kupa
A XI. Tiszai PET Kupa a Közép-Tisza Kisköre és Szolnok közötti szakaszát vette célba.

A  PET Kupák sorozatában a huszadik hulladékgyűjtő verseny kezdődött július 31-én.

A jubileumi akcióban ismét új vizekre eveztek a folyami hulladékgyűjtő versenyek petkalózai. Az augusztusi főfutam a Közép-Tisza Kisköre és Szolnok közötti szakaszát vette célba, hogy tisztábbá váljon a folyó és ártere.

A folyószennyezések túlnyomó része – amelyet a petkalózok szednek össze főként az ártéri erdők partmenti sávjából – igen szembetűnő. Nemcsak a vízen könnyen úszó PET-palackokat és üvegeket, hanem sokszor leeresztett gumicsónakot, féllábú műanyag széket, fémhordókat, polisztirol darabokat, fél pár lábbeliket és sok egyebet találnak a résztvevők egy-egy verseny alatt.

facebook/pet kupa

A XI. Tiszai PET Kupa tíz pethajóból és jelentős kenus különítményből álló mezőnye ott folytatja a hulladékgyűjtést, ahol a hónap elején az Ifjúsági PET Kupa abbahagyta a folyótakarító munkát. A kiskörei zsilipelés után Tiszabura, Tiszaroff, Nagykörű és Tiszapüspöki érintésével halad a környezetvédelmi program, hulladékgyűjtéssel, vándortáborozással, szórakoztató programokkal és tartalmas előadásokkal.

A XI. Tiszai PET Kupa augusztus 5-én szolnoki befutóval zárul.

A PET Kupa közösségi oldalán közzétett képek visszaadják a környezetvédő verseny hangulatát, melybe képgalériánkat lapozgatva kukkanthatunk be.

Galéria

Fotók: Facebook/Pet Kupa

Kapcsolódó
3,6 tonna szemetet szedtek ki a Marosból   
Véget ért hétvégén a Marosi PET Kupa, az összesített eredmény szerint 607 zsáknyi szemét gyűlt össze, ez körülbelül 3,6 tonnát nyom.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik