Életmód

Megszerették az arab sejkek Zakopanét

A lengyel turistaparadicsom számukra vidámpark, egyfajta Disneyland, ráadásul féláron.

Az idei nyári szezonban sok Közel-Keletről érkező turista látogatott a lengyelországi Zakopanéba. Az arab vendégek szívesen foglalnak drága szállodákat, vásárolnak helyi termékeket – megőrülnek a mézért, egész kartonokban vásárolják -, úgy érzik magukat, mintha Disneylandben lennének, írta lengyel sajtóinformációkra hivatkozva a magas-tatra.info.

A többek között az Egyesült Arab Emírségekből, Katarból és Szaúd-Arábiából érkező turistákat a regionális termékek, a színes góral népviselet és a lovas kocsikázás vonzza. Zakopane számukra vidámpark, egyfajta Disneyland, ráadásul féláron

– mondta Karol Wagner, a Tátrai Kereskedelmi Kamara munkatársa.

Az arab turisták szeretik a luxust, a pompát és a kényelmet, ezért exkluzív és ízléses szállodákat, úszómedencével és jakuzzival ellátott szálláshelyeket foglalnak.

Tavaly egy katari sejket láttam vendégül. Négy faház van a birtokon. A férfi mindet kibérelte, egyet magának, a másik hármat pedig a feleségei számára, hogy kényelmesen érezzék magukat

– mesélte egy helyi vállalkozó.

A Közel-Keletről érkező látogatók különösen kedvelik a lovaskocsis túrát a Halastóhoz (Morskie Oko). A kocsikat vezető góralok szívesen beszélgetnek, és próbálják megtanítani az utasoknak a lovakat irányító alapvető parancsokat.

A lovaskocsikhoz hasonlóan imádják a tutajozást a Dunajecen, ahol volt olyan nyári nap, amikor szinte minden második tutaj arab turistákat szállított. A legtöbben idegenvezetővel érkeznek Zakopanéból, ahol a helyi utazási irodákban fizetnek be ezekre az egynapos kirándulásokra.

Kapcsolódó
Megostromolták a turisták Zakopanét
Több százezerrel többen voltak idén nyáron az üdülőövezetben, mint tavaly ilyenkor.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik