Életmód

97 évesen folytatja sikeres sorozatát Sir David Attenborough

JANE BARLOW/PA IMAGES VIA GETTY IMAGES
JANE BARLOW/PA IMAGES VIA GETTY IMAGES
Az ikonikus műsorvezető és természettudós most a nagy népszerűségnek örvendő "Bolygónk, a Föld" harmadik részével tér vissza.

Sir David Attenborough nevét aligha kell bárkinek bemutatni. A világhírű természettudós az elmúlt évtizedekben korszakalkotó dokumentumfilmekkel kápráztatta és gondolkodtatta el a világot, és  97 évesen is sem pihen, folytatják elkezdett sorozatukat, amelyet még az idén láthatunk- írja a Ladlible.

Két generációnyi pályája alatt többször felemelte a hangját a természetvédelem mellett, és látta a lassú, de pozitív változásokat is.

Örömteli, hogy jónéhány fajt  sikerült a kihalás széléről visszahozni, és mindenképp biztató, hogy egyre több országban kerül a nagypolitika homlokterébe a fenntartható fejlődés, és ennek szerves hozadéka, a tudatos környezetvédelem, és az, hogy a felnövekvő generációk egyre környezettudatosabbak.

JANE BARLOW/PA IMAGES VIA GETTY IMAGES

Az ikonikus műsorvezető és természettudós most a nagy népszerűségnek örvendő BBC-s műsorának, a Bolygónk, a Föld harmadik részével tér vissza. A sorozat új epizódjának megjelenését még 2019-re tervezték, de a koronavírus-járvány miatt most kezdik el forgatni a bevezető jeleneteit és felvenni hozzá a narrációt.

A Bolygónk, a Föld most folytatódó sorozata egy természettudományos felfedezőkörút Attenborough tolmácsolásában. Az öt év alatt, 40 operatőr munkáját összefogó forgatóstáb, mintegy 200 helyszínen forgatott filmjének elképesztő felvételei eddig soha nem látott területeket járnak be, Földünk legkülönfélébb teremtményeit mutatják be.

A sorozat látványos felfedezésre invitálja a nézőket, amelynek során megismerhetik a természet szépségét és világunk törékenységét. Mára mi jelentjük a legnagyobb veszélyt az otthonunkra, de még mindig van időnk, hogy szembenézzünk az általunk előidézett kihívásokkal. Az egész világnak fel akarjuk hívni erre a figyelmét

– fogalmazott a sorozat indulásakor Attenborough.

Az első két sorozat nyomdokain haladva a sorozat harmadik része is nyolc epizódból áll majd, amelyek közül az első hét a világ minden tájáról származó állatok viselkedését mutatja be, míg az utolsó rész azokat az emberi “hősöket” méltatja, akik azon dolgoznak, hogy bizonyos állatfajokat megmentsenek a kihalástól, és rávilágít néhány kihívásra, amellyel a modern világban szembesülnek.

Mike Gunton executive producer Attenborough szerepvállalását kommentálva a következőket mondta:

 Mint mindig, most is lelkesedéssel és bölcsességgel bátorít és mutatja majd meg Földünk természeti csodáit, miközben figyelmeztet arra, hogy milyen érzékeny a körülöttünk lévő élővilág, és milyen felelősségünk van abban, hogy mindezt a sokszínűséget megőrizzük.

Gunton elárulta azt is, hogy az új rész nyitójeleneteit brit vidéken forgatták, pontosan azon a helyen, ahol Charles Darwin is sétált, miközben az evolúcióval kapcsolatos földrengető elképzelésein gondolkodott.

Tökéletes helynek tűnt David számára, hogy bemutathassa az új epizódot , és emlékeztessen minket bolygónk csodáira és törékenységére

– mondta Gunton.

Kapcsolódó
13 érdekesség a 96 éves Sir David Attenboroughról
Három évet szolgált a Brit Királyi Haditengerészetnél a második világháború után.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik