Életmód

A Föld bajnoka címmel tüntették ki Sir David Attenborough-t

Jane Barlow/PA Images via Getty Images
Jane Barlow/PA Images via Getty Images

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja a Föld Bajnoka címmel tüntette ki Sir David Attenborough világhírű természettudóst, írja a BBC.

Kapcsolódó
David Attenborough szerint darabjaira hullhat a civilizáció
A tudós szerint a klímaváltozás jelenti a legnagyobb fenyegetést az emberiség biztonságára.

A díjat azzal érdemelte ki a 95 éves Attenborough, hogy évtizedek óta történeteket mesél a természetes világról és a klímaváltozásról, ezzel formálva az emberek szemléletét és hozzáállását a környezetvédelem területén.

Sir David Attenborough a díjat elfogadta, és arról beszélt, a világnak most kell cselekednie, hogy megvédje a bolygót. Szerinte léteznek olyan sikertörténetek, melyek azt mutatják, a változás lehetséges.

50 évvel ezelőtt a bálnákat a kipusztulás fenyegette világszerte. Aztán az emberek összefogtak és most több bálna él a tengerekben, mint amennyit az emberiség valaha is láthatott

– mutatott rá.

Úgy folytatta, tudjuk, milyen problémákkal nézünk szembe és hogy azokra mi a megoldás. Csak az egységes fellépés az, ami még hiányzik.

Sir David Attenborough az 1950-es években kezdett el természetfilmeket forgatni, melyek az egész világon népszerűvé váltak. Az elmúlt négy évben főként a klímaváltozás hatásaival foglalkozott műsoraiban.

A brit tudós munkái rendkívül népszerűek a gyerekek körében is, Greta Thunberg klímaaktivistát is ő motiválta, hogy mozgalmat indítson.

Kapcsolódó
Torokszorító, mégis reményt kelt David Attenborough tanúvallomása
Kijózanító pofonnal ér fel a világhírű természettudós új filmje.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik