Életmód

Így spórolhatunk a fűtésszámlánkon

pixabay
pixabay
Akár komoly összegeket is megtakaríthatunk a téli hónapok alatt.

Az idei ősszel az időjárás kedvezően alakult, melynek köszönhetően a fűtési időszak egy kicsit kijjebb tolódott. Azonban az elmúlt napokban ízelítőt kaptunk a hideg, didergő éjszakákból és reggelekből, és ez nem lesz másként a közelgő téli hetek alatt sem.

A hidegebb hónapok beköszöntével sokan gondolkodnak azon, hogy milyen gyakran és – milyen hőmérsékletre – állítsák be a fűtést otthonukban. Mivel a számlák továbbra is magasak, az emberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék a túlköltekezést. A Life magazin cikkében egy szakértő most megosztotta a legfontosabb tudnivalókat, hogyan takaríthatunk meg akár komoly összegeket is a téli hónapok alatt.

Mindössze annyit kell tennünk, hogy beállítjuk a fűtést egy bizonyos éjszakai hőmérsékletre.

Sok tudós és alvásszakértő szerint az ideális hőmérséklet a kellemes és pihentető éjszakai alváshoz 18 Celsius-fok. Ez nem csak egy légből kapott szám, hanem egy olyan hőmérséklet is, amelyről megállapították, hogy támogatja a test természetes lehűlési folyamatát, miközben segít mélyen és nyugodtan aludni miközben a szervezetünk is megpihen.

A 18°C-os alváshőmérséklet elfogadásával nem csak ideális alvási környezetet teremt, hanem okosan jár el az energiafogyasztással kapcsolatban is. Ez egy mindenki számára előnyös helyzet, ahol a kényelem és a pénzügyi stabilitás egyaránt fontos tényező

– ecsetelte a szakértő.

Felmérések szerint az átlagos európai háztartásokban általában 22°C körülire tekerik fel a termosztátot, ami nagy valószínűséggel jócskán megnöveli az energiaszámlákat.

Kapcsolódó
Elkezdődött a fűtési szezon, ügyeljünk otthonaink biztonságára
A saját és családunk biztonsága érdekében évente egyszer érdemes szakemberrel megnézetni a kéményt, a fűtést és a vízmelegítőket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik