Életmód

Íme a születési virágok az év 12 hónapjában

pixabay
pixabay
Ezeknek a virágoknak megvan a maguk különleges jelentése.

Mindenki ismeri a csillagjegyét, de kevesen tudják, hogy létezik születési virág is, aminek megvan a maga különleges jelentése. A születési virág jelentésének ismerete nagyon hasznos lehet, amikor kiválasztjuk a tökéletes születésnapi virágot vagy bármilyen más alkalomra veszünk növény. Érdemes megnézni, valóban illik-e a kiszemelt virág az illetőhöz, írta az Agrároldal.

Január: szegfű és hóvirág

A januári születési virágok a szegfű és a hóvirág. Ami nem meglepő, tekintve, hogy ők ketten azon kevés virágok közé tartoznak, amelyek télen virágoznak! A szegfű nagy, fodros szirmaival és sokféle színével nagyon népszerű sokak körében, de januári születésűeknek is kifejezetten tökéletes ajándék.

A szegfűnek régre visszanyúló története van, hiszen a több ezer éves múltra visszatekintő szegfű különleges helyet foglalt el a keresztények szívében. Úgy vélték, hogy a legelső szegfű Mária könnyeiből virágzott ki, amikor Jézust sírt. Míg a szegfű jelentése színtől függően változhat, általában az odaadást, a hűséget és a szeretetet jelenti.

pixabay

Február: ibolya és írisz

A februári születési virágok az ibolya és írisz. Mivel a februárt mindig a Valentin-naphoz kötik, mindig meglepi az embereket, amikor rájönnek, hogy valójában nem a rózsa a hónap hivatalos születési virága. Az élénk ibolyák valójában évszázadok óta léteznek. Szív alakú szirmuk miatt szerelmi bájitalokban is használták régen. Napjainkban az ibolya a hűséget, az alázatot és a lelki bölcsességet szimbolizálja. Az íriszek pedig az ékesszólást, a hitet és a reményt tükrözik.

Március: nárcisz

A márciusi születési virág a nárcisz. Mivel a március az a hónap, amikor hivatalosan is elkezdődik a tavasz, logikus, hogy a nárcisz az elsődleges születési hónap virága márciusban. Ez a csodás, sárga növényt a szerencse jelének tekintik, Walesben pedig nemzeti virágként ünneplik.

Az újjászületést, a szerencsét, a hiúságot és a jólétet szimbolizálja, így nem meglepő, hogy akik márciusban születnek általában derűs és optimista emberek.

pixabay

Április: százszorszép

Az áprilisi születési virág a százszorszép. Igaz, az édes és egyszerű százszorszép népszerűbb a mezőkön, mint a vázában, kétségkívül széles mosolyt csal az ember arcára, főleg annak, aki áprilisban született. Általában a százszorszépek az ártatlanságot, a hűséget és az átalakulást képviselik, ezért fogadunk, hogy az áprilisi születésűek édesek, kedvesek.

Május: gyöngyvirág

A májusi születési virág a gyöngyvirág, ami finom virágaival és édes illatával sokak igazi kedvence, kiváltképp a menyasszonyoké.

Sok mítosz és legenda övezi a gyöngyvirág származását. Egyesek szerint akkor jelentek meg, ahol Éva könnyei hullottak, miután kiűzték az Édenkertből. Hagyományosan a gyöngyvirág az alázatot, édességet, a boldogság és az anyaság visszatérését jelképezi.

pixabay

Június: rózsa

A júniusi születési virág a rózsa. A júniusi gyermekei dicsekedhetnek azzal, hogy születésük virága minden idők egyik legnépszerűbb növénye! A hatalmas színválasztékban és fajtában kapható rózsák mind-mind más jelentéssel bírnak, így szinte minden alkalomra tökéletesek.

A rózsák jelentése színtől függően változhat. De összességében a szépséget, a szeretetet, a becsületet és az odaadást szimbolizálják.

pixabay

Július: sarkantyúfű és tavirózsa

A júliusi születési virágok a sarkantyúfű és a tavirózsa. A tisztaságot, az egységet, valamint a béke és egyensúly megtalálását szimbolizálják. A pozitivitás asszociációjával a sarkantyúfű kifejezetten boldog, vidám virág, amely feldobja bárkinek a napját. A nyitott szívet, a pozitivitást, a méltóságot és a kegyelmet szimbolizálja.

Augusztus: kardvirág

Az augusztusi születési virág a kardvirág. A gyönyörű szivárvány színeiben kapható virágok érthető módon nagyon népszerűek a késő nyári hónapokban. A kardvirág a jellem erejéről, az őszinteségről, a nagylelkűségről és az erkölcsi feddhetetlenségről ismert.

pixabay

Szeptember: őszirózsa

A szeptemberi születési virág az őszirózsa. Az őszirózsa gyönyörű, finom virág, amely sok színben kapható, de főleg rózsaszín, fehér, piros vagy lila színekben pompázik, főleg ősszel, amikor az egyik legélénkebb növény lesz.

Az őszirózsa virágai jól ismertek a szeretet, a bölcsesség, a hit és az ártatlanság jelképeiről.

Október: pillangóvirág

Az októberi születési virág a pillangóvirág. A pillangóvirág színes, gyönyörű őszi színeivel és fűszeres illatával rendkívül passzol az októberben születésnapjukat ünneplőknek, és sok kertész kedvence is, nem mellesleg.

Az ősz egyik legerősebb virágaként a pillangóvirág a makacsság és az elszántság jelképe. De fényes, színes természetük miatt a melegséget és a kreativitást is szimbolizálják.

pixabay

November: krizantém

A novemberi születési virág a krizantém. Változatossága miatt a világ egyik legnépszerűbb vágott virága. A hatalmas színválasztékban kapható virágok szerencsét és örömet hoznak minden otthonba. Mivel a krizantémok nagyon sokféle színben kaphatók, az árnyalat alapján sokféle jelentéssel bírnak. De általában barátságot, őszinteséget és boldogságot képviselnek.

December: magyal

Nem lehet meglepő, ha azt halljuk, hogy december születési virága az örömteli és ünnepi magyal! Bár technikailag nem virág, a sötétzöld levelek és az élénkpiros bogyók egyenlők a karácsonnyal, és tökéletesek a csokrokba a decemberi születésnapot ünneplők számára is. A magyal jó szerencséjéről, békéjéről és vidámságáról ismert.

pixabay

Kapcsolódó
Virágba borult a Tisza-tó októberben
Október dacára vízinövények virágoznak a Tisza-tavon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik