7 egyszerű gyakorlat, hogy a test és a lélek megnyugvást találjon a természetben

Ha a fák között járunk, az alábbi erdőfürdő-gyakorlatok megnyugtatnak és kiszélesítik a perspektívánkat.

Minden évszakban megnyugvást és feltöltődést ad a természet közelsége. Ha tudatosan sétálunk az erdőben, akkor a szabadban töltött időt különböző betegségek kiegészítő terápiájaként is használhatjuk, ami nem csak az idegrendszert nyugtatja meg, de a lélekre is bámulatos hatással van, mindamellett hogy az immunrendszerünket is erősíti.

A sinrin joku (erdőfürdő) kifejezést 1982-ben a japán Akijama Tomohide, akkori erdészeti és halászati miniszter találta ki marketingcéllal, ám később a világ több pontján egyre több kutató vizsgálni kezdte az erdők pozitív élettani és pszichológiai hatását az egészségre, az immunrendszer működésére, írta honlapján a HVG.

pixabay

Csak te és az erdő. Belső figyelem – Érzékelés – Relaxáció

pixabay

“Részei vagyunk a természetnek. Az emberi lét ritmusa a természet ritmusából fakad.  S amint harmóniába kerülünk a természet világgal, máris a gyógyulás útjára lépünk.  Az idegrendszerünk kisimul, testünk, lelkünk, elménk visszarendeződik egészséges állapotába. Az erdőfürdő visszavezet bennünket a valódi énünkhöz azáltal, hogy magunkba engedjük a természetet.” Dr. Csing Li: Sinrin-joku – A fák gyógyító ereje

Kapcsolódó
Szakembereket képeznek erdőfürdők vezetésére
Európa egyik elismert erdőterápiával foglalkozó intézete indít erdőfürdő-vezető képzést hazánkban 2022 tavaszán.