Életmód

Szakembereket képeznek erdőfürdők vezetésére

Pixabay
Pixabay
Európa egyik elismert erdőterápiával foglalkozó intézete indít erdőfürdő-vezető képzést hazánkban 2022 tavaszán.

Magyarországon 2019 óta élvezheti a lakosság a nemzetközi képesítéssel rendelkező vezetők által indított erdőfürdő-séták jótékony hatásait, írta az erdofurdokepzes.hu.

A gyakran játékos és mindfulness elemekkel is átszőtt, természetben végzett vezetett relaxációs séták módszertani alapjait japánban és az Egyesült Államokban fektették le a ’80-as évektől kezdődően. Azóta számos, a természet alapú terápiás módszerekkel foglalkozó tudományos kutatás született a világon, amelyek eredményei szerint ez a technika nem csupán a stressz és a stressz eredetű testi és mentális megbetegedések, a civilizációs ártalmak esetében lehet jótékony hatású, hanem az immunrendszert is erősíti és az ökotudatos viselkedést is előmozdíthatja.

Kapcsolódó
Megnyílt Szlovákia első erdőfürdője a határ közelében
A japánok ősi gyógymódja, a ma már világszerte elismert erdőfürdő jótékony hatása a testre és a lélekre tudományosan is bizonyított.

Első kézből ismerem a természet gyógyító erejét, és szeretném eljuttatni a természet szépségét, csodáját és fontosságát az embereknek. Ezért képzek erdőfürdő-vezetőket

– írja a képzés vezető trénere, Shirley Gleeson, aki elsőként szerzett hivatalosan akkreditált erdőterápiás szakemberi minősítést Európában. Tudományos körökben nemzetközileg elismert szakembereként a természet és a jóllét kapcsolatát kutatja.

A képzés április 8-án indul és ide kattintva lehet jelentkezni!

Az erdőfürdő-vezető képzés hazai szervezői Sztankó Katalin mentálhigiénés segítő és Györffy Éva (korábban Bach Éva) alternatív mozgásterapeuta, akik maguk is a Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy által képzett erdőfürdő-vezetők és erdőterápiás szakemberek.

A képzéssel az erdőfürdőzés meghonosítását kívánják előmozdítani. Céljuk, hogy olyan széles látókörű, kiváló magyar szakembereket képezzenek, akik képesek a módszer által közvetített értékeket is képviselni.

Kapcsolódó
Erdőrezervátum, vadvíz, madárvárta a Körösök mentén
Az országban elsők között nyilvánították védetté a Dél-Tiszántúl legkiemelkedőbb természeti értékeit.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik