Virágzó vidékünk

Tíz cica segít a stresszoldásban egy debreceni kávézóban

A pszichológus szerint szerint a „Macskávézó” oldja a szorongást és csökkenti a stresszt.

Bendegúz, Gombóc Artúr, Gizi és Oszkár – ők mindannyian Debrecen első és egyetlen macska kávézójában dolgoznak, azaz inkább csak dorombolnak. A különleges helyen ugyanis a kávénk mellé egy kis szeretet is jár, hiszen itt a házikedvencek bármikor az ölünkbe kuporodhatnak egy kis simogatásért, írta a Dehir.

A Ceglėd utca 1. szám alatt található Macskávézó Debrecen első és egyetlen macskás kávézója, ahol a süti és a kávé mellé egy cica is jár.

Tíz cica él itt, közülük négyen menhelyről érkeztek. A nagytermetű Main Coon-okat vásárolták, de van olyan cica is, akit családtól fogadtak be. A vendégek imádják őket, itt nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is jól érzik magukat.

Belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés, és tilos a cicák etetése. A macskák egészségét hetente állatorvos ellenőrzi.

Nyugtató hatással vannak az emberre, ráadásul ők még kis kölyökcicusok, nagyon emberbarátok

– mondta a portálnak Karakas Richárd cégvezető.

A Japánban népszerű cicás kávézók mintájára alakították ki a helyet. A pszichológus szerint szerint a „Macskávézó” oldja a szorongást és csökkenti a stresszt, már az állatok simogatásának is jótékony hatásai vannak.

Nem véletlen az, hogy idősotthonokba is kutyát visznek meg kiscicát. Óvodába vagy problémás viselkedésű gyerekek közé is visznek kisállatokat, mert azt tapasztalták, hogy a hiperaktív, nyugtalan gyerekek is gyönyörűen lenyugszanak attól, hogy simogathatják az állatokat

– mondta Síró Ágnes klinikai szakpszichológus.

A kávézó nemrégiben nyitott ki, és nagy érdeklődés kíséri működését. A vendégek szinte egymásnak adják a kilincset, hogy belekóstoljanak a hely különleges légkörébe.

Fotók: Facebook/Macskávézó

Terápiás cicája van a szekszárdi könyvtárnak
Van olyan kisgyerek, aki kifejezetten a cica miatt kíséri el anyukáját a könyvtárba.
Olvasói sztorik