Életmód

Szívesen töltik szállodában a karácsonyt a magyarok

pixabay
pixabay
A Szallas.hu belföldi előfoglalási adatai szerint, az utolsó pillanatos foglalásokkal megdőlhet az előző évi forgalom.

A Szallas.hu belföldi előfoglalási adatai szerint csaknem azonos a tavalyival a karácsonyi időszak foglaltsági szintje, így az utolsó pillanatos foglalásokkal megdőlhet az előző évi forgalom. A szállásfoglalási portál csütörtöki tájékoztatása szerint Budapest, Eger, Hévíz, valamint Gyula, Hajdúszoboszló, Szeged, Zalakaros, Pécs, Siófok, Debrecen a legkeresettebb úti cél karácsonykor, írta az MTI.

A hotelek az ünnep nyertesei, a Szallas.hu-s foglalások fele szállodába szól.

Ebben az időszakban felértékelődik a kényelem, illetve a szállás mellé járó szolgáltatások; a wellness jelentőségét mutatja, hogy a Szallas.hu-n leadott karácsonyi foglalások fele wellness-szálláshelyre szól

– ismertette a közleményben Kelemen Lili, a Szallas.hu szóvivője.

A portál foglalási adatai szerint az egy főre eső éjszakánkénti átlagos foglalási ár 16 930 forint. A hotelek esetében ez 24 450, apartmanoknál 8980, vendégházaknál 9680, panzióknál pedig 11 540 forint.

Minden negyedik foglalásnál apartmant választottak az utazók, 13 százalék vendégház, 11 százalék panzió és 1 százalék egyéb szállástípus mellett döntött.

Kapcsolódó
Magyar hotel a világ legjobb vidéki luxusszállodája
A sárvári hét tó partján található szállodát fennállása során eddig is számos rangos nemzetközi és hazai díjjal ismerték el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik