Virágzó vidékünk

Végleg bezárt Eger legendás szállodája

facebook/senator-ház
facebook/senator-ház
Október elsején végleg lakat került az épületre.

Az egri Senator-Ház – melyben éttermet és hotelt üzemeltetett egy vállalkozó házaspár – kálváriája 2022 nyarán kezdődött. Akkor a vállalkozók azzal a kéréssel fordultak az önkormányzathoz, hogy augusztus 31-i hatállyal járuljanak hozzá bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez. Indokaik között a megromlott egészségi állapot, a túlzottan magas bérleti díj, a megnövekedett beszerzési és energiaárak miatti veszteséges működés, valamint a háború miatti bizonytalanság szerepelt.

2023 első napján szomorú hírt közölt a házaspár.

Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. január 2-tól éttermünk bezár, de szállodai szolgáltatásunk (szállás+reggeli) tovább üzemel. Megértésüket köszönjük

– írták január elsején a Facebook oldalukon.

2023. szeptember 29-én Oroján Sándor, az egri önkormányzat tagja Facebook oldalán jelentette be, hogy október 1-jével a szállásadás is megszűnik a legendás vendéglátóhelyen, így az véglegesen bezár.

Véget ért egy korszak Egerben. A Senator-házat üzemeltető Csöpi néniékkel kérésükre szerződést bontott az önkormányzat, szeptember végével így a szálláshelyként sem működik tovább az épület. A benne lévő egyes bútorok és emléktárgyak egyébként az Egri Értéktár részét képezik, amik a szerződésbontásért cserébe az önkormányzat tulajdonába kerülnek. Ez azért fontos, mert így az értékeket biztosan megőrizzük

– fogalmazott a városatya.

Mint írta, a legfontosabb Eger számára az lenne, hogy a Senator-ház ne egy bezárt, üres épület legyen a belváros szívében, hanem egy lüktető, hangulatos vonzerő, ami a város turizmusát is serkenti.

A magam részéről azon leszek, hogy a Senator-ház mihamarabb új élettel teljen meg

– zárta bejegyzését.

Ugyanezen a napon a Senator-ház közösségi oldala arról tájékoztatott, hogy a teljes nagykonyhai felszerelés, az éttermi eszközök (asztalok, székek, tányérok, evőeszközök, poharak, abroszok),a szállodai szobák berendezése eladó.

Senator-ház

Az egri Senator-háznak otthont adó gyönyörű, 300 éves barokk műemlék épület a XVII században épült Eger történelmi főterén, a Dobó téren, néhány méterre az Egri vár bástyáitól. Fekvése lehetővé teszi, hogy a vendégek néhány perc alatt elérjék a város fő nevezetességeit.

 

Az évek folyamán Senator-ház nemzetközileg elismert szállodává vált minden igényt kielégítő hangulatos szobáival, boltíves termeivel, nyáron hangulatos teraszával, élőzenével, különleges szolgáltatásaival.

Kapcsolódó
Bezár a Tisza-tó népszerű étterme
Az utolsó nap bevételét az UNICEF-nek adják.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik