Életmód

Ennyien még nem kerestek kutyát Pécsen, meg is találták Nalát

A megtalálók nem fogadták el az 500 ezer forintos nyomravezetői díjat, így a gazda az összeget a Pécsi Mentőkutyás Egyesületnek ajánlotta fel.

2023. december 31-én eltűnt egy cane corso fajtájú kutya Pécsen, az állatott 17 nap keresés után találták meg a Mecsekben, a Kantavári romoknál egy üregben – írta a Bama.

Az állat gazdái létrehoztak létrehozták a „Keressük Nalát!” Facebook csoportot, valamint 500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel a kutyus megtalálójának.

Rengetegen mozdultak meg, hogy ráleljenek az eltűnt állatra. A csoportba szinte naponta kerültek ki térképek, ami arról tájékoztatta a keresőket, hogy aznap ki, merre kereste Nalát.

Az elmúlt több mint két hétben a gazdik, családtagok, barátok, civil állatmentők, a végére pedig szinte egész Pécs kereste az eltűnt kutyát.

Nehéz szavakba önteni azt az örömet és hálát, amit éreztünk, amikor megtudtuk, hogy sokan készségesen és önzetlenül csatlakoztatok a kereséshez. Az egész közösség segítőkészsége és összetartása valóban megérintette a szívünket

– írták a gazdák január 17-én a közösségi oldalon.

A kutyát végül a Kantavári romoknál, egy üregben találták meg. Két úr látta meg Nalát, és rögtön értesítették a gazdákat, ám a felajánlott díjat nem fogadták el.

Külön szeretném megköszönni és felhívni a figyelmet az urak nemes hozzáállására, hogy nem fogadták el a nyomravezetői díjat. Ez az önzetlenség és a jószándék tovább erősíti hálánkat. A keresés során volt szerencsénk megismerni Pécsi Mentőkutyás Egyesület munkáját. Az egyesület sok tanáccsal látott el minket, amely elősegítette a keresést. Az urak önzetlenségének köszönhetően, ezúttal szeretném felajánlani a 500.000,- forint nyomravezetői díjat a Pécsi Mentőkutyás Egyesület számára

– fogalmazott Katics Ákos, Nala gazdája.

A kutyus köszöni, jól van. Jókedvű, és láthatóan élvezi a visszatért biztonságot és szeretetet. Jó 10 kilót fogyott, de apró adagokkal megkezdték a “súlyának helyreállítását.”

A rövid videón a gazda és Nala találkozásának megható pillanatai

Kapcsolódó
Világbajnok lett egy magyar izomgolyó Madridban
A salgótarjáni tenyésztő Romolusz Jambo nevű mallorcai masztiffja a veteránok között szerezte meg a győzelmet.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik