Életmód

Szeméttengertől szabadították meg a folyópartot az önkéntesek

Facebook / VASárkányOK Szeged
Facebook / VASárkányOK Szeged
123 zsákot töltöttek meg kommunális szeméttel.

Több éves hagyomány részeként idén is rászántak egy hétvégét arra, hogy tiszta vizeken evezhessenek – erről írtak a szegedi sárkányhajósok.

38 lelkes önkéntes gyülekezett május 11-én a szegedi Vízitelepen. A civilek hamarosan motorcsónakokba ültek és akcióba léptek. A Tisza és a Maros városi szakaszán dolgoztak, sűrű aljnövényzetben, indák között, helyenként mély sárban. A munka fárasztó volt, de jó hangulatban telt.

Facebook / VASárkányOK Szeged

Az eredmény: 123 zsák kommunális szemét, 7 zsák üveg, 3 zsák fém, 1 zsák kupak volt. A zsákmányt 8 olajoskanna és egy kimustrált televízió koronázta meg.

Az akciót az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és a Szegedi Vízisport Egyesület 2–2 motorcsónakkal támogatta.

Facebook / VASárkányOK Szeged

Az Alfapack Hungary Kft. 250 szemetes zsákkal járult hozzá a munkához. Szeged város önkormányzata az összegyűjtött szemét elszállíttatásának költségeit idén is állta, amelyet a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. végzett el. A szelektíven gyűjtött fémet és üveget a sárkányhajósok maguk vitték el személyautóval egy gyűjtőpontra.

Facebook / VASárkányOK Szeged

A Vízitelep egy-egy rántott húsos szendviccsel is meglepte a csapatot, ami a munka végén jólesett a fáradt önkénteseknek.

Kapcsolódó
Szeméttengertől szabadították meg szegedi önkéntesek a Tisza partját
Megtisztították a szegedi folyópartot a sárkányhajósok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik