Életmód

Drónjával mutatja meg a felhők alól hazánk csodáit

Seres László
Seres László
A fiatalember célja, hogy képeivel ötleteket adjon, hová érdemes ellátogatni az országban.

Seres László Érden él a feleségével és három éves kisfiával. Teherautó sofőrként dolgozik, melynek köszönhetően az ország több pontján is megfordul. Amikor csak teheti magával viszi a drónját, hogy meg tudja vele örökíteni hazánk szépségeit. Egy szép kápolna, kastély, vagy egy vár ügyesen leveszi őt a lábáról, hiszen kedvenc témai közé tartoznak.

Seres László

A fotózás mindig az életem része volt, szerettem fényképezni, persze csak lelkes amatőr szinten, megörökíteni a kirándulásainkat, nyaralásainkat. A drónfotózás körülbelül négy éve kezdődött, amikor is megláttam a szomszédom drónját. Akkor megtetszett ez a technika és onnantól kezdett el érdekelni a fotózás ezen része is

– osztotta meg László a Sokszínű vidékkel, hogyan keltette fel az érdeklődését a drónfotózás.

Seres László

A fiatalember nagyon sok tudást tett magáévá, hogy a lehető legjobb felvételeket tudja elkészíteni. Segítségére az internet volt, ahol videós tartalmakat nézett meg különböző drónos Facebook csoportokban. Ahogy egyre több tudásra tett szert szépen lassan elindult a saját kis útján, és hobbi drónfotós lett.

Az első drónom egy olcsóbb kategóriájú volt, amivel kipróbáltam, hogyan is repül egy ilyen gép. Ezt a drónt körülbelül egy év alatt „kinőttem”, mind repülési idő és mind a fényképek, videók minősége terén is. Ezt követte egy komolyabb szintlépés, vettem ugyanis egy Dji Mavic Air 1- es drónt, innentől kezdve kezdtem elmélyülni komolyabban a drónfotózás rejtelmeiben. Persze hamar szerelembe estem egy újabb drónnal, ami még komolyabb volt, még nagyobb tudással, és amivel a mostani képeim is készülnek, ez pedig egy Dji Air2s típusú drón

– mutatta be azokat a gépeket, amiknek a segítségével egészen egyedi szemszögből, a magasságokat leküzdve tudja különleges hangulatú felvételeit elkészíteni.

Seres László

László számára a legkedvesebb évszak a nyár, amikor a színek kavalkádja fogadja őt a természetben, amiket a fotói gyönyörűen ábrázolnak. De minden évszak rejt számára élményt, lehetőséget és szépséget, hiszen az évszakok váltakozása varázslatosan szép témákat adnak.

Seres László

Általában napközben készülnek a felvételei, de, ha ideje engedi, akkor szívesen engedi drónját a naplemente időszakában is a magasba.

Témáimat tekintve nagyrészt épületek kerülnek az utamba. Sok kápolnát, régi templomot, Árpádkori romtemplomot, várat, kastélyt, kilátót, víztornyot fotóztam már

– részletezte azokat a témákat, amik könnyen ámulatba ejtik őt, és amiket úgy mutat meg, ahogyan sokan még nem látták.

Az alábbi galériában László legkedveltebb témáit lehet megtekinteni.

Galéria

Mind közül azonban a várak azok, amiknek titokzatossága szó szerint elvarázsolja őt.

A kedvenc témáim közé leginkább a várak tartoznak, egy titokzatosság lengi körül őket, és az, hogyan nézhettek ki és milyen élet lehetett bennük a maguk idején. De azért más érdekes helyek is vannak, ahol készültek képeim. Próbálom ezeket megmutatni a magasból, így talán még izgalmasabb helyszínek lehetnek olyanoknak, akik meglátogatnák azt

– osztotta meg a fotóstémaival kapcsolatos érzéseit.

Seres László

László tudatosan is készül a fotózásra, hogy a lehető legszebb képeket tudja elkészíteni. Azonban fotózáskor az időjárásnak van a legnagyobb beleszólása abba, hogy a felvételeit el tudja-e készíteni.

Ha tudom, hogy merre megyek a következő napokban, előtte gyorsan felmérem a terepet, hogy milyen látványosságok találhatóak az adott hely környékén, és ha az időjárás is engedi, el is készülnek a fotók

– részletezte, hogyan készül fel egy-egy fotózásra.

Az alábbi galériában egyedi szépségű, hosszú évtizedek emlékeit őrző kápolnákat és templomokat lehet megtekinteni.

Galéria

Mint minden fotósnak, Lászlónak is van kedvenc helye, ami a szíve csücske. Ide pedig újra és újra visszajár, mert nem csak, hogy a számára kedves témákban bővelkedik, hanem a táj szépsége is rabul ejtette őt.

Kedvenc helyem a Balaton-felvidék, azon belül is Badacsony. Több nyáron is nyaraltunk már ott, alaposan bejárhattam azt a vidéket, rabul ejtett. A Balaton-felvidék rengeteg témát nyújt: kastélyok, várak, templomok, kilátók, kápolnák és maga a szépséges Balaton

– mutatta be azt a helyet, ahol számára fontos értékek találhatóak meg.

Seres László

László minden fotójára büszke, hiszen többek között időt, energiát szánt rájuk, hogy elkészülhessenek, és, hogy különleges nézőpontból tudja megmutatni az adott helyszíneket.

Szoktam indulni a képeimmel fotós pályázatokon, ahol már díjazott helyezést is értem el. Rendszeresen szerepelnek a képeim például naptárakon vagy képeslapokon is

– osztotta meg a számára legmeghatározóbb élményeit, amik sokat jelentenek a számára.

László nem titkolt célja, hogy képeivel másoknak is ötletet adjon, hogy országunkban melyek azok a helyek, ahová érdemes ellátogatni, hiszen értékekkel teli, kiváló úti célok lehetnek.

Az alábbi galériában különleges felvételeket lehet megtekinteni a hazánk értékeiről. 

Galéria

A cikkben szereplő fotókat Seres László készítette, akinek különleges felvételeit Facebook oldalán is figyelemmel lehet követni.

Kapcsolódó
Csodás látvány a felhők alól Nógrád népszerű tava
A Maconkai-víztározóról készül fotók olyan különleges világot mutatnak meg, amit csak a légi felvételeknek köszönhetően láthatunk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik