Életmód

Ingyen szállást biztosít fiatal túrázóknak egy olasz sziget

Getty Images
Getty Images
De azért van önköltséges része is az útnak.

Egyre népszerűbb a túrázás Európa-szerte, ezt a trendet próbálja meglovagolni Szardínia is úgy, hogy ingyen szállást biztosítanak a fiataloknak, akik körbejárnák az olasz sziget népszerű útvonalait, írja a Time Out.

A Cammino Minerario di Santa Barbara Foundation (CMSB) nevű olasz szervezet indította útjára a ‘Leg’s go in Cammino’ kezdeményezést, melynek részeként három éjszakára átvállalják a szállás árát a 35 évnél fiatalabb túrázóknak, akik a Santa Barbara bányászösvényt fedeznék fel.

A túraútvonal 500 kilométer hosszú, bámulatos hegyeken és völgyeken, homokdűnéken vezet keresztül. Összesen 30 szakaszra van felosztva, mindegyik 16 kilométeres, és nagyjából egy hónap alatt lehet kényelmes tempóban végigmenni rajta.

A nevét a bányászok védőszentjéről, Santa Barbaráról kapta, akihez a férfiak annak idején imádkoztak, mielőtt lementek a föld alatti járatokba dolgozni.

A túrázók a sziget délnyugati részén található kisvárosban, Iglesiasban indulhatnak útnak, ahol bányák és elhagyatott falvak romjai mellett haladnak el.

Az érdeklődők összesen 24 szállás közül válogathatnak, mindegyik körülbelül 25 euró/éjszaka áron mozog. Ez azt jelenti, hogy a támogatással 75 eurót lehet megspórolni. Ehhez egy túrázó útlevelet kell igényelni a szövetségtől.

Az első kör június 15-én lezárult, de szeptember 15-én újranyitják a lehetőséget.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik