Életmód

Ha sok a virág a kertedben, ajándékozz belőle idősotthonnak

A kezdeményezésnek nagy sikere lett, és remélhetően egyre több követője és támogatója lesz a nemes ügynek.

Ha csak egyetlen ember arcára sikerül mosolyt varázsolni egy nap, már akkor is érdemes volt kikelnünk az ágyból. Valljuk meg, sokszor  nem is szükséges nagy dologra gondolni.

A Missouriban élő Lani Odell  még júliusban állt elő azzal az ötlettel, hogy összehozza a helyi kertészeteket, magánkertek tulajdonosait a környék idősek otthonával. A nemes ügy célja, hogy a kertekben lévő virágokból adakozzanak a rászoruló intézményeknek, és az összegyűjtött virágokból az idősek saját csokrokat készíthettek, így dekorálva szobáikat és az otthont.

Galéria

Mint Lani írta posztjában:

Célom az volt, hogy  segítsek az idősek otthonának friss, vágott virágokkal való dekorálását, ami az ott élők segítségével valósulhatna meg. Sok otthonban élő hölgynek volt saját kertje, mielőtt gondozóintézetbe kellett költözniük, és ez hiányzik nekik. Gondoltam, valahogyan pótolni lehet az élményt, ha új helyükön virágkompozíciókat állíthatnak össze.

3 hét alatt több, mint tíz kertészt talált, akik virágaik egy részét elajándékozták az intézményeknek, így nyolc idősotthonba sikerült több mint száz idős embernek örömet okoznia, akik boldogan állították össze a bokrétáikat.

Galéria

Lehet, hogy nem tudod megváltoztatni az egész világot és segíteni mindenkinek, de megteheted, hogy segíts azoknak, akiken tudsz.  Remélem, ez inspirálja az embereket, hogy szolgálatot tegyenek a közösségeikben!

-mondta boldogan Lani.

A kezdeményezésnek nagy sikere lett, és remélhetően egyre több követője és támogatója lesz a nemes ügynek.

Kapcsolódó
Felolvasással színesíti egy első osztályos kislány az idősek mindennapjait
Egyetlen más első osztályt kezdő gyereknek sem volt ennyi olvasás tanára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik