Életmód

Természetes módszerek az éhség csökkentésére

Unsplash
Unsplash
Könnyebb a fogyás sóvárgás nélkül.

Az étvágy csökkentése fontos része lehet az egészséges táplálkozásnak, különösen azok számára, akik fogyni vagy egészséges testsúlyt fenntartani szeretnének. Számos módszer létezik, amelyek segíthetnek az étvágy kontrollálásában és a túlevés elkerülésében. Ezeket foglalta össze az Agroinform.

A magas rosttartalmú élelmiszerek emésztése tovább tart, ezáltal tovább érezhetjük magunkat jóllakottnak. Ezen kívül segítenek a rostok a vércukorszint szabályozásában is. Viszont a túl sok rost puffadást is okozhat, ezért ne növeljük hirtelen a korábbi mennyiséget. Ajánlottak a zöldségek, gyümölcsök, diófélék és magvak, hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonafélék.

A fehérjében gazdag élelmiszerek növelhetik a teltségérzetet, csökkenthetik az éhségérzetet, és segíthet kevesebb kalóriát fogyasztani. A fehérje több olyan hormonra is hatással van, amelyek szerepet játszanak az éhségérzetben és a teltségérzetben. Kiváló választás a tojás, a sovány húsok és a tofu.

A görögszéna gazdag oldható rostokban, amelyek segítenek lassítani az emésztést és a szénhidrátok felszívódását, ami elhúzódó teltségérzetet és csökkent étvágyat okoz, illetve növény segít a vércukorszint szabályozásában is. Fogyaszthatjuk fűszernövényként, salátákban, teaként.

A csilipaprika szintén segíthet az étvágy elfojtásában. Kapszaicintartalma hatással lehet az anyagcserére.

Az egészséges zsírok emésztése hosszabb időt vesz igénybe, tehát tovább jóllakottnak érezzük magunkat és segítenek stabilizálni a vércukorszintet. Ilyen étel az avokádó, a diófélék, a magvak, az olívaolaj, a növényi olajok és a tenger gyümölcsei.

Kapcsolódó
20 kilót fogyott, miközben 80 kiló fagyit megevett
Kilenc hónapon át napi egyszer, de akkor teljes adagokat evett, és előfordult, hogy fél kiló fagyi volt a desszert.
Olvasói sztorik