Britt és párja is nagy lendülettel kezdett bele a konyhakertjük kialakításába. Nem is akárhogyan. Miután mindketten az egészséges életmód hívei, úgy döntöttek, hogy a jövőben inkább a kertjükben termelik meg a zöldségeket, hiszen csak így lehetnek biztosak abban, hogy vegyszermentes ételt tesznek az asztalra.
Ez az oka annak, hogy már a tervezésnél eldöntötték, hogy “tiszta” lappal indulnak
Miután kertjüket eddig alkalmanként vegyszerekkel permetezték a szép fű és fák látványa miatt, így biztosra mentek, tiszta földet hozattak és magaságyásban gondolkodtak. Még műanyag bélést sem voltak hajlandók tenni “kiskertjükbe”. A felhasznált fenyő is kezeletlen. Bár tudták, hogy 2-3 éven belül elrohad, de miután költséghatékonyabbnak vélték, mint a cédrust, így e mellett döntöttek.
Az ágyás elkészültével izgatottan, de annál nagyobb szeretettel ültették el a palántákat
Növénykéik gondozása nagyobb örömet okozott, mint gondolták, hiszen nap mint nap látták növekedésüket és nem sokkal több, mint egy hónap múlva már a saját kertjükben termelt zöldségeket ehették. Frissen, vegyszermentesen.
További cikk a témában: Szuper megoldások magaságyásra hangolva