Kertünk-Portánk

Függőágyban ringatózni több, mint jó! Bizonyítottan egészséges

Nem véletlenül szeretünk függő vagy hintaágyban pihengetni. Bizonyítottan jótékony hatása van szervezetünkre.

Ma már számos tudományos kutatás igazolja, hogy a hintázás – különösen a szabadban – rengeteg fizikai, szociális és kognitív készség fejlődésére van egyedülállóan pozitív befolyással. Sokan készítettek már retro gumihintát a kertjükbe, és valljuk meg, hogy a szabadtéri jelenlétnek általánosságban véve is számos jótékony hatása van, ha pedig mindezt hinta- vagy függőágyban tesszük, akkor még inkább.  A hintázz. hu oldal segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb előnyöket.

Pszichológiai hatások

Már újszülött kortól észrevehető, hogy a hintáztatást és a ringatást minden baba nagyon kedveli. A ritmikus mozgás segíti őket a szorongások, félelmek, feszültségek leküzdésében, aminek köszönhetően megnyugszanak. Ez a hatás később sem múlik el, ezért szeretnek a felnőttek is egy kényelmes hintaágyban, függőágyban, vagy függőszékben pihenni.

Egyensúlyzavarok kiküszöbölése

A hintázásnak szerepe van a megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a ritmusérzék, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgások működésében.

Fotó: one-king-life

Figyelemzavar leküzdése

A hintázás stimulálja az agykérget is, ahol az agy koncentrációért felelős része található, ezért ha koncentráltabbak szeretnénk lenni, akkor ez a tevékenység jó hatású lehet.

Fotó: decoist

Ha már van kerti függőágyunk, akkor használjuk minél többször, ha még nincs akkor a gyerekhinta mellé vagy helyett szerezzünk be egyet vagy készítsünk.

Inspirációként néhány ötlet

Galéria
Fotó: bhg.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik