Kertünk-Portánk

Kiparcellázták a közösségi kertet a Szentendrei Skanzenben

Társasági életet kínálnak kikapcsolódásként.

A Szentendrei Skanzen Dél-Dunántúl tájegységének zádori udvarán 6-8-14 négyzetméteres ágyásokkal kialakított közösségi kert várja az érdeklődőket. A Dél-Dunántúl tájegység egyébként 9 portán és egy szőlőhegyi tanyán keresztül mutatja be a régió építkezését, lakáskultúráját és életmódját.

Saját termésű spenót, paradicsom, kakukkfű saját kert nélkül? Segítünk! Nem mindennapi természeti környezetben, tapasztalt kertészek támogatásával művelheti meg ágyásait a területen, ahol családok, baráti társaságok, párok hozhatják létre saját veteményesüket – írták felhívásukban.

A parcellák bérlői minden nap látogathatják kertet a múzeum nyitvatartási ideje előtt és után, A kertekben 6-20.30-ig lehet dolgozni, kivéve fesztiválos napokon.

A kertészektől 400 Ft/négyzetméter hozzájárulást kér a múzeum

Az összeg tartalmazza a vízhasználatot, zárható tárolót az eszközöknek, parcellánként egy vetőmag-kezdőcsomagot, és négy szervezett közösségi alkalmat, amelyek során egymást is jobban megismerhetik a tagok.

Az ágyás gondozása rengeteg elfoglaltságot jelent. Nyári időszakban szinte mindennapos feladat a növények locsolása, a gyomlálás. Aki tehát felelősséget tud vállalni ezért, és mindezt örömmel csinálná jó társaságban, és szívesen osztaná meg tapasztalatait közösségi alkalmak keretében a többiekkel, annak nálunk a helye – fogalmaznak az invitálóban.

Az ágyások művelésének joga egy szezonra szól, és meghosszabbítható. Aki kedvet kapott, és szívesen vállalná egy ágyás gondozását, annak nincs mást tennie, mint a skanzennek címezve megírja e-mailben, miért szeretne csatlakozni, hogy minél előbb felvegyék egymással a kapcsolatot.

Kiemelt kép: MTI – Máthé Zoltán

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik