Kertünk-Portánk

Egy otthon francia eleganciával és a vidék minden bájával

A gyönyörű természet, a nyugalom, a vidéki élet utáni vágy motiválta  az angol házaspárt, hogy a festői Oxfordshire vidékére költözzenek. Kate és Paul Gerrish amikor megtalálták a számukra ideális helyszínt, a csodás, csendes falut és a bámulatosan átalakított istállót, már nem volt kérdés, hogy itt telepednek le.

“Miután mind a négy gyermekünk kirepült otthonról, így elhatároztuk, hogy eladjuk a városi háromszintes, hat hálószobás házunkat, és egy kisebb vidéki otthont választunk” – mondta Kate.

A megvásárolt új ház műemlék, az 1850-es években építették, és a kilencvenes évek végén tervezték újra és akkor kapott új funkciót is. A konyha és a fürdőszoba jó minőségű szekrényekkel és szaniterekkel volt felszerelve, de a stílus meglehetősen idejétmúlt volt, így elindult az újratervezés.

A pár átalakította a pajta belső terét, és egy új, hagyományos étkezővel kiegészített konyhát hozott létre. Az ingatlan egészét semleges vagy fehér szín uralja, ezáltal is tökéletes hátteret teremtve a bútorok és az értékes vagyontárgyak számára.

A nappalit a közepén elhelyezkedő értékes kék bársony kanapé uralja, kiegészítve Kate kedvenc bútorával egy halványkék szekrénnyel.

Fotó: Colln Poolne

Az eredetileg kőből épült ház ép falazatát meghagyva különleges hangulatot áraszt a helyiség. A kályha feletti díszes francia tükör, mint egy fókuszpont uralkodik a térben. A karosszékhez külön készült a szövet, ami a sokat utazó pár életsítusát hivatott megjeleníteni.

Fotó: Colln Poolne

A kert virágai nem hiányoznak egyetlen fontos szegletből sem, üdévé varázsolnak minden zugot.

Fotó: Colln Poolne

A  konyhába kézzel készített gyönyörű faszekrények kerültek. A tervezőkkel szorosan együttműködve az egy egyszerű, vidéki formatervezés mentén valósult meg az elképzelés. Valljuk meg, egészen bámulatos módon.

Fotó: Colln Poolne

Ha a megvalósult design nem nyűgöz le eléggé, akkor a rózsaszín Rangemaster tűzhely a különös csempével társulva egészen biztos. Kifejezetten nőies és mind e mellett nosztalgikus érzést kelt. Mondjuk ki, színtiszta retro.

Fotó: Colln Poolne

A hálószobában a puha-fehér, a szürke és az olajzöld kombinációja kifinomult rendszert hoz létre. A gyönyörűen kárpitozott  francia stílusú ágy, a tükrös szekrény eleganciát sugall.

Fotó: Colln Poolne

A vendégszobában fehér vintage bútorok és rusztikus kőfalak teszik különlegessé a hangulatot.

Fotó: Colln Poolne

Kiegészítőként antik ezüst és arany tükrök csillognak, melyekhez jól illeszkednek a szép díszdobozok és egyéb dísztárgyak.

Fotó: Colln Poolne

A fürdőszoba egyszerűségével lett elragadó.

Fotó: Colln Poolne

A kertben kivágták az idős cserjéket, fiatalították az elöregedett növényeket, így ez is olyan lett, amilyet megálmodtak: szellős és virágos.

Fotó: Colln Poolne

via/periodliving

Ebben az otthonban minden benne van: életszeretet, melegség és kényelem
Ilyen egy ízig-vérig mediterrán otthon. Csodaszép!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik