Kertünk-Portánk

26 tökéletes példa a kreatív utcai művészetre

A természet és a művészet együttes komponálása a graffiti művészet egy különös területe. Jó hír, hogy terjed.

A természet és a városi élet nem mindig jár kéz a kézben, de ha ez megtörténik, akkor biztos, hogy művészeti magaslatokra emelkedik, ami minden tekintetben ámulatba ejt. Számos utcai művész próbálja ki magát ezen a területen és egyre több aktivista kapcsolódik be csupán, hogy szebbé, különösebbé tegye a környezetét.

sath

Az utcai művészetnek (street art) létezik egy olyan irányzata, amely gondosan megtervezi a készülő falfestményt úgy, hogy a meglévő növényzethez komponálja. Ez az öko-graffiti, ami egy olyan új vélemény nyilvánítási forma, amelynél a környezettudatosság és a kreativitás egyszerre van jelen, célja, hogy az egész városi környezet zöldebbé tegye.

Lényege, hogy a rajz felhívja a figyelmet a városi környezetünkben lévő növényekre, hangsúlyozva fontosságukat,  nélkülözhetetlenségüket.

cong-thahn
Vwd-street-art

A természet és a művészet együttes komponálása a graffiti művészet egy különös területe, amiben a tárgyakat természeti elemekkel “öltöztetik”. Ebben a műfajban egyre több lenyűgöző és egyedi alkotás születik. A legtöbb projekt alapja a grafika, de az ihletet a körülötte lévő természeti elem adja, így együtt válik teljessé a 3D-s graffiti.
A művészeknek nem kevés idejébe telik míg megtalálják a tökéletes helyet, mert egyrészt nem minden járda vagy fal alkalmas utcai művészetre, másrészt a tökéletes helyszín alkalmas a természet és a művészet szimbiózisának a bemutatásához.

Az öko-graffiti elkészítése rengeteg időt vesz igénybe, de ha kész, akkor be lehet gyűjteni a dicséreteket.

oak-oak
urbanplayer
Oak-Oak

Oak-Oak
robson-melancia
sandrie-boulet
Oak-Oak
vinnie
oak-oak
paul-dej
evol
seth
filthy-luker
sath
cong-thahn
ernest-zacharevic
oak-oak
Jin Baume
urbanplayer
seth-globepainter
seth-globepainter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik