Kertünk-Portánk

Zöldségparádéval jelentkezett a növénybolond

A jövő fűszernövényeiben nagy örömüket lelik majd a gasztronómia szerelmesei.

A népi gyógyászat bemutatása és receptjei, a gyógynövények megismertetése és az egészséges táplálkozás népszerűsítése szellemében született meg a Herbáció magazin elindításának gondolata. Az évenként négy alkalommal megjelenő kiadvány népszerűségét jól mutatja, hogy egy évtizede “állja a sarat” a médiapiacon, és olvasótábora és gyarapodik.

A magazin rendszeresen jelentkezik különszámmal, melyből 2018 első összeállítását a napokban vehették kezülbe az olvasók. Tartalmában ugyan a kiadó eredeti szellemiségét tükrözi, mégis kuriózumot kínál az olvasólnak: a különleges zöldségfajokat bemutató zöldségparádét a Nagykörűn élő ismert kertbarát Grosz Tamás készítette, aki igazi növénybolondnak tartja magát.

A miértre ő maga adja meg a választ. A kertjében található zöldségnövények – mint például az ötlevelű akébia, a kárdi, a korilla, a mustárzöld és a zergeszarv – a világ sok országából származnak, de mind olyanok, amelyek teleletetés nélkül Magyarországon is termeszthetők – ő pedig folymatosan kísérletezik.

Grosz Tamás zöldségnövényeiből gasztronómia különlegességek készíthetők, fűszernövényeinek sokasága lehetővé teszi, hogy próbálgassa az ételek ízvilágát. Ahogy a magát növénybolondnak nevező szakember vallja, kertjében megtalálhatók a jövő fűszernövényei, melyben véleménye szerint nagy örömüket lelik majd a gasztronómia szerelmesei.

Grosz Tamásról korábban a Sokszínű Vidék így írt:

Csodájára járnak a nagykörűi hobbikertész édenkertjének
Grosz Tamás nagykörűi kertje igazi édenkert. Egy kisváros nyugalmát váltotta fel, de nem bánta meg.

Fotók: Facebook/Grosz Tamás

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik